Επαναλειτουργία της εικονικής μαθητικής επιχείρησης «aw(e)are»
Νοέ 29 2021

 

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης που συμμετέχουν στα προγράμματα επιχειρηματικότητας της Ζώνης Πολιτισμού, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ιδιαίτερο Βιωματικό Εργαστήριο, που συντόνισαν οι διδάσκουσες καθηγήτριες Σαρμή Στέλλα και Φουστέρη Αθηνά. Σκοπός του Εργαστηρίου μέσα από την επαναλειτουργία της εικονικής μαθητικής επιχείρησης «aw(e)are» ήταν να έρθουν με βιωματικό τρόπο οι μαθητές σε μια πρώτη επαφή με τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης, τα τμήματα και τη ροή των εργασιών, καθώς και να αντιληφθούν τα οφέλη αλλά και τις προκλήσεις μιας ομαδικής δουλειάς.

Την ώρα του εργαστηρίου λειτούργησαν δυο τμήματα της επιχείρησης: το τμήμα Παραγωγής και το Τμήμα Marketing, με δυο υπο-ομάδες σε κάθε τμήμα: τις ομάδες Διαλογής και Κοστολόγησης και τις ομάδες Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων και Προώθησης, αντίστοιχα.

Η ομάδα συναποφάσισε για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της επιχείρησης και τα πρώτα ρούχα που συγκεντρώθηκαν, καταγράφηκαν και αποστειρώθηκαν, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας. Στη συνέχεια, κοστολογήθηκαν και ξεκίνησε η φωτογράφισή τους, παράλληλα με την καταγραφή των πρωτότυπων ιδεών για την προώθησή τους.

Η μέρα αποδείχθηκε ιδιαίτερα παραγωγική για όλες τις ομάδες που εργάστηκαν συντονισμένα, διεκπεραιώνοντας τη σειρά των εργασιών και όλοι και όλες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διαδικασία τόσο της δικής τους ομάδας, όσο και τις υπόλοιπες.

Ως μέρος της εργασίας των μαθητών/τριών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε πως την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 ξεκίνησε η λειτουργία του φυσικού καταστήματος της «aw(e)are». Στον πρώτο όροφο του Σχολείου, και πιο συγκεκριμένα στο τέλος του κλιμακοστασίου πάνω από τη Γραμματεία, έχει στηθεί το «μικρό μας μαγαζάκι», που οι μαθητές από όλες τις τάξεις μπορούν να το επισκεφτούν και να προμηθευτούν σε πολύ χαμηλές τιμές ρούχα της αρεσκείας τους.

Απώτερος σκοπός της λειτουργίας της aw(e)are, είναι η καλλιέργεια μιας ενσυνείδητης καταναλωτικής κουλτούρας στη λογική «τίποτε δεν πάει χαμένο». Η επιχείρησή μας, προωθώντας τέτοιου είδους συμπεριφορές, δίνει έκπτωση 10% της αρχικής τιμής σε όποιον μαθητή ή μαθήτρια παραλάβει το ρούχο που αγόρασε σε επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα.

Για την προστασία από την πανδημία Covid-19 καθώς και για την αποφυγή συνωστισμού, οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται το φυσικό κατάστημα κάθε Τρίτη και Πέμπτη και τις εξής ώρες:

  • 2ο διάλειμμα → Α΄ τάξη
  • 4ο διάλειμμα → Β΄ τάξη
  • 5ο διάλειμμα → Γ΄ τάξη

Η 1η περίοδος λειτουργίας της επιχείρησης εμπνέεται από τον τίτλο «Denim Week» και είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην πώληση τζιν ρούχων.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα της επιχείρησής μας στο Instagram https://www.instagram.com/awarearsakeio  

Περιμένουμε να μας επισκεφτείτε και δεν ξεχνάμε τον στόχο: να κλείσουμε τον κύκλο!