Επαναλειτουργία της εικονικής μαθητικής επιχείρησης aw(e)are
Οκτ 24 2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επαναλειτουργία της εικονικής μαθητικής επιχείρησης, που δημιουργήθηκε την περσινή σχολική χρονιά 2020-21 από μαθητές[1] της Γ’ τάξης του Σχολείου μας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας της Ζώνης Πολιτισμού.

Η επιχείρηση ονομάζεται aw(e)are και καλύπτει την ανάγκη ποιοτικής και οικονομικής ένδυσης παιδιών και εφήβων, ενώ την ίδια στιγμή μέσω της ανακύκλωσης ρούχων, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και υπεύθυνης κατανάλωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον και τις ανάγκες των μαθητών του Σχολείου μας και κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2021-22, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της επιχείρησης, ως ένα είδος βιωματικού εργαστηρίου (workshop) για τους μαθητές της φετινής Γ’ τάξης που συμμετέχουν στα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Στέλλα Σαρμή (Οικιακής Οικονομίας) και Αθηνά Φουστέρη (Τεχνολογίας).

Σας προσκαλούμε να συμβάλλετε κι εσείς στο ενδιαφέρον και πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα των μαθητών μας, φέρνοντας χειμερινά παιδικά και εφηβικά ρούχα που δεν χρειάζεστε πια, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση[2], πλυμένα και σιδερωμένα!

Έτσι, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, θα συγκεντρώνονται σε ειδικό κουτί με το λογότυπο της επιχείρησης στην είσοδο του Σχολείου μας, στο ισόγειο, ρούχα τα οποία στη συνέχεια θα απολυμαίνονται και θα διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά σε μαθητές του Σχολείου μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη και τη συνεργασία σε ένα εγχείρημα πρωτοποριακής μαθητικής οικονομίας,  βγαλμένο από την επιθυμία αλλά και την έμπρακτη δέσμευσή τους για έναν βιώσιμο πλανήτη!

 

___________________________

[1] Στις αναρτήσεις του Σχολείου οι λέξεις «μαθητές» και «καθηγητές» αναφέρονται αντίστοιχα σε μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες.

[2] Λερωμένα ή σκισμένα ρούχα δεν θα γίνονται δεκτά.