Ξεκίνησε σήμερα 1η Απριλίου, η συγχρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Αρσάκειο Γυμνάσιο
Απρ 1 2020

Από σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου, και σίγουρα μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου που έχει εξαγγελθεί από το ΥΠΑΙΘ αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το Σχολείο μας –παράλληλα με την ασύγχρονη– εγκαινιάζει και τη λειτουργία της συγχρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι ψηφιακές μας αίθουσες έχουν δημιουργηθεί στο περιβάλλον του ΥΠΑΙΘ (cisco webex), σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εγγυήσεις του, ενώ επίκειται τις αμέσως επόμενες μέρες ενσωμάτωση και μεταφορά της συγχρονικής εκπαίδευσης στο ακόμα ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας e-arsakeio.

Είναι γεγονός ότι η ζωντάνια και η αμεσότητα του μαθήματος στην αίθουσα του Σχολείου δεν υποκαθίσταται από κανένα ψηφιακό μέσο. Η τεχνολογία όμως από σήμερα μας παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους μαθητές μας και να συνεχίσουμε την παιδαγωγική μας προσπάθεια με έγνοια και αφοσίωση. Προς το παρόν, στόχος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας (ασύγχρονης και συγχρονικής) δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Η κρίση της πανδημίας που ταλανίζει πολλές χώρες κι ανάμεσά τους τη δική μας, αγγίζει κάθε οικογένεια και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Τα παιδιά μας, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη κατάσταση λόγω της ηλικίας τους, βιώνουν αυτή την κρίσιμη κατάσταση σε πολλά –ορατά και αθέατα– επίπεδα. Χρέος όλων μας είναι να εμπνεύσουμε σε αυτά σιγουριά, εμπιστοσύνη και σταθερότητα, δίνοντάς τους παράλληλα δημιουργική και αισιόδοξη διέξοδο μέσα από την ενασχόλησή τους με τα μαθήματα.

Δείτε το Πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας, κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο