Διαδικτυακό σεμινάριο «Οι 10 κανόνες του Διαδικτύου» από το CSII
Νοέ 17 2021

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της 5ης διδακτικής ώρας, οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου παρακολούθησαν από τις σχολικές τους αίθουσες και σε απευθείας σύνδεση με κλιμάκιο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την κυβερνοασφάλεια [CSII] ενημερωτική ομιλία-παρουσίαση με θέμα «Οι 10 κανόνες του Διαδικτύου».

Το Διεθνές Ινστιτούτο για την κυβερνοασφάλεια είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση και ο σκοπός του προβλέπεται ρητά ως μη κερδοσκοπικός. Το Σωματείο προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, όπως η πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και η εκπαίδευση, η ενεργοποίηση και η επιστημονική έρευνα στον τομέα νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου.

Ομιλήτριες ήταν η κ. Πόλυ Κεφάλα, ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Κάτοχος πτυχίου στην Επικοινωνία και στις Δημόσιες Σχέσεις με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην κλινική Ψυχολογία, καθώς και η επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου, κ. Πηνελόπη Παπανδρέου, τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος Διπλώματος Εγκληματολογίας.

Τα κυριότερα ζητήματα στα οποία ενημερώθηκαν οι μαθητές ήταν:

  • Ορθή χρήση του διαδικτύου. Οι 10 κίνδυνοι του Διαδικτύου.
  • Δημιουργία ισχυρών κωδικών ασφαλείας.
  • Ηλεκτρονικές απάτες.
  • Κοινωνικά δίκτυα και ηλεκτρονικός εκφοβισμός.