«ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια»
Ιούλ 1 2022

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια». Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η συνειδητοποίηση της αξίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος για έναν ιδιαίτερο τόπο, καθώς και η εθελοντική προσφορά με στόχο την αειφορία και τη συνεργασία μας με τα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας.

 Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και της συνεργασίας μας με το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια, διαπιστώθηκε η χρησιμότητα ενός drone, με το οποίο θα μπορούν να παρατηρούν την κατάσταση του δάσους, ώστε να ελέγχουν και να προστατεύουν την πληγείσα περιοχή τους. Οι μαθητές, οι μαθήτριες των Σχολείων μας και οι οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν και συγκέντρωσαν ένα ποσό ικανό για την αγορά ενός drone, το οποίο απεστάλη και προσφέρθηκε στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές  τους στη Βόρεια Εύβοια.

Η δράση αυτή ολοκλήρωσε έναν κύκλο ενημερωτικών ομιλιών για το δάσος, την πολύτιμη προσφορά και την προστασία του από εξωγενείς παράγοντες όπως οι πυρκαγιές, αλλά και για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Οι ενέργειες και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής των Σχολείων μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια», πέρα από τις γνώσεις και την ευαισθητοποίηση που προσέφεραν, δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στα Αρσάκεια Σχολεία και τα αντίστοιχα σχολεία της πολύπαθης Βόρειας Εύβοιας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΣΑΚΕΙΟ