Τα Αρσάκεια Θεσσαλονίκης «Πάνε ανακύκλωση» και βραβεύονται από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη
Σεπ 27 2023

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος, για να παραλάβει τα βραβεία συμμετοχής των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης (Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου) στο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Για το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης  τον έπαινο συμμετοχής παρέλαβε η υπεύθυνη καθηγήτρια κατά το προηγούμενο σχολικό έτος  Βίνια Δεμίρη.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με  αθλητικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν μίνι μπάσκετ, προσπάθησαν να πετύχουν κορίνες με στεφάνια και συγκέντρωσαν πόντους ανακύκλωσης πετώντας μπαλάκια σε ειδικά διαμορφωμένες εσοχές.

Μετά το πέρας της βράβευσης, μοιράστηκαν στα παιδιά γλαστράκια, για να τα φυτέψουν στον κήπο τους καθώς και ειδικές σακούλες ανακύκλωσης, με σκοπό να τους γεννηθεί το αίσθημα καθήκοντος και υπευθυνότητας που έχουμε για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ανέκαθεν δράσεις και πρακτικές που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχει από την περσινή σχολική χρονιά στο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 90.571 πόντους.  Και συνεχίζουμε…

Τους μαθητές συνόδευσαν ο καθηγητής Βασίλης Μαθάς (Φυσική Αγωγή) και η καθηγήτρια Στέλλα Σαρμή (Οικιακή Οικονομία).

Ομάδα μαθητών και μαθητριών:

Γεμενετζή Στέλα

Καλινδέρης Θάνος

Καλτσίκης Δημοσθένης

Μακρή Ιωάννα

Μούζα Κάλλια

Ντόκα Κατερίνα

Σιούτας Στέφανος

Σταμπουλή Μαρία

Τσιαμούλης Φίλιππος

Φιλιππόπουλος Κωνσταντίνος