Πρόσκληση για ψηφοφορία-επιλογή λογότυπου για το νέο e-twinning έργο «an eco-message through music»
Δεκ 6 2022

Για τη φετινή σχολική χρονιά 2022-23 το Σχολείο μας συμμετέχει σε ένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα e-twinning με τίτλο: «an ecomessage through music», με υπεύθυνη την  καθηγήτρια Μουσικής  Αναστασία Γκίνη.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην πρώτη δραστηριότητα και να ψηφίσετε, το αργότερο ώς την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 13.00, το λογότυπο που πιστεύετε ότι ταιριάζει περισσότερο στο eTwinning «an ecomessage through music» (θα πρέπει να επιλέξετε δύο λογότυπα, 1η και 2η επιλογή). Τα λογότυπα δημιούργησαν μαθητές του Σχολείου μας και αυτό που θα αναδειχθεί μέσω της ψηφοφορίας, θα εκπροσωπήσει το Σχολείο μας στον τελικό διαγωνισμό μεταξύ των συνεργαζόμενων Σχολείων, για την επιλογή του λογότυπου που θα χρησιμοποιηθεί για το συγκεκριμένο eTwinning έργο. Η ψηφοφορία γίνεται πατώντας στον επόμενο υπερσύνδεσμο:

https://forms.gle/Hh9aiiosxdeBriUg8

Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές της Β΄ τάξης μέσα από το μάθημα της Μουσικής αλλά και των δραστηριοτήτων της Ζώνης Πολιτισμού-Επιστημών Β΄ και Γ΄ τάξης, θα συνεργαστούν με συνομήλικούς τους μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Ρουμανίας,  της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

Στόχος του συνεργατικού έργου είναι η καλλιέργεια των μουσικών και των τεχνολογικών δεξιοτήτων αλλά και της οικολογικής συνείδησης, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και η διαθεματική προσέγγιση εννοιών μέσα από τα μαθήματα της Μουσικής, της Φυσικής, της Γεωγραφίας, των Αγγλικών και της Πληροφορικής.

Οι μαθητές καλούνται να ετοιμάσουν κοινές δραστηριότητες, κάθε μία από τις οποίες θα ολοκληρώνεται μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (περίπου ανά μήνα). Κάποιες από αυτές αφορούν στη διερεύνηση θεμάτων που σχετίζονται με την οικολογία, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και τη συμβολή της τέχνης, και κυρίως της μουσικής, στη διαδικασία επαφής με τη φύση και την ανάπτυξη θετικών στάσεων και σεβασμού προς αυτήν. Επίσης η εξοικείωση με την κουλτούρα και την παραδοσιακή μουσική άλλων λαών συμβάλλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι μαθητές θα κληθούν να ανακαλύψουν τραγούδια με οικολογικά μηνύματα, να αναλύσουν τους στίχους, να προβληματιστούν πάνω σε αυτούς και να ανταλλάξουν σκέψεις και ιδέες με τους συνεργάτες των άλλων σχολείων στο forum ή σε τηλεδιασκέψεις. Τέλος, θα δημιουργήσουν δικούς τους στίχους και θα εκτελέσουν τα τραγούδια, για να στείλουν τις ηχογραφήσεις τους στους συνομηλίκους τους στο εξωτερικό.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες μαθητές!