3-2-1! Φύγαμε για μαραθώνιο ανακύκλωσης – Σχολείο και Δήμος συνεργάζονται για την ανακύκλωση
Φεβ 7 2023

Το Σχολείο μας, στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συμμετέχει στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Follow Green. Με το σύνθημα Follow GreenFollow Your City η δημοτική πλατφόρμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης (followgreen.gr/pilea-hortiatis), φιλοδοξεί να ενώσει τον Δήμο με τα Σχολεία και τις μαθητικές κοινότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση και την επιβράβευση της προστασίας περιβάλλοντος. Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης, στον οποίο συμμετέχουμε. Ο Μαραθώνιος υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ (σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών), και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση των τμημάτων, τοποθετήθηκαν αφίσες και οι ανάλογοι κάδοι στους κοινόχρηστους χώρους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας υποδέχτηκαν εγκάρδια την πρωτοβουλία, εγκαινιάζοντας τους κάδους και διαχωρίζοντας τα απορρίμματά τους.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε και υποστηρίζεται από τον καθηγητή Βασίλη Μαθά (Γυμναστικής) και τις καθηγήτριες Στέλλα Σαρμή (Οικιακής Οικονομίας) και Αθηνά Φουστέρη (Τεχνολογίας).