Εξερευνώντας αχαρτογράφητα μέρη: Ένα ταξίδι δημιουργικής γραφής στα Αγγλικά
Μαρ 7 2024

Στο τμήμα Αγγλικών της Β΄ Γυμνασίου του κ. Ευάγγελου Δήμου, οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε ένα πρότζεκτ δημιουργικής γραφής. Σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, οι νεαροί συγγραφείς μας ξεκίνησαν ένα ταξίδι, για να εξερευνήσουν τις πιο απομακρυσμένες και δύσκολες γωνιές του πλανήτη μας μέσα από τη δύναμη της φαντασίας.

Για το έργο αυτό, οι μαθητές ανέλαβαν να επιλέξουν μια πραγματική τοποθεσία στη Γη όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι εξαιρετικά σκληρές ή αντισυμβατικές. Από τις άγονες ερήμους της Ανταρκτικής μέχρι τα βάθη του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, κάθε μαθητής και μαθήτρια επέλεξε ένα μοναδικό περιβάλλον που αιχμαλώτισε την περιέργειά του και πυροδότησε τη δημιουργικότητά του. Ο στόχος ήταν απλός αλλά και βαθύς: να φανταστούν τον εαυτό τους να περνά τέσσερις ημέρες στην τοποθεσία που επέλεξαν και να καταγράψουν τις εμπειρίες τους μέσα σε ένα υποθετικό ημερολόγιο επιβίωσης. Κλήθηκαν να φανταστούν τις δυσκολίες και τους κινδύνους που θα συναντούσαν στα μέρη αυτά και την τελική μάχη για επιβίωση μέσα σε αφιλόξενες συνθήκες.

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Μέσα από τη ζωντανή γραφή τους, οι μαθητές μάς μετέφεραν στην καρδιά των τόπων που επέλεξαν, προσφέροντας θέαση στις προκλήσεις και τα θαύματα της ζωής σε αυτές τις απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου. Κάθε ημερολογιακή καταχώρηση ήταν μια απόδειξη της δύναμης της φαντασίας τους. Οι μαθητές μας αγκάλιασαν αυτή τη δημιουργική πρόκληση με ενθουσιασμό και αφοσίωση. Η ικανότητά τους να μπαίνουν στη θέση των άλλων και να εξερευνούν την πολυπλοκότητα του κόσμου μας μέσω της γραφής είναι μια απόδειξη της ενσυναίσθησης, της περιέργειας και της φαντασίας τους.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς κάποια δημιουργικά σμιλεύματα των μαθητών μας.

Anna & Dimitra Patsala_Everest

Maria Savvidou & Chryssa Papadopoulou

Nefeli Aslani & Apostolia Kanota