Ημερήσια εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου στο κτήμα «Πασχαλάκη»
Ιούν 1 2022

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Σχολείου μας την Πέμπτη  5  Μαΐου 2022 πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στο κτήμα «Πασχαλάκη», στο χωριό Άσπρος Κιλκίς. Μετά από δύο χρόνια αποχής από εκδρομές λόγω της πανδημίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ξέγνοιαστες στιγμές με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους σε ένα όμορφο και περιποιημένο περιβάλλον μέσα στο πράσινο και τη φύση μακριά από τη σχολική καθημερινότητα.

Τα παιδιά με ενθουσιασμό, μόλις φτάσαμε στον προορισμό μας, κατέβηκαν γρήγορα από το λεωφορείο, θέλοντας να εξερευνήσουν το κτήμα. Μέσα σε λίγη ώρα, όλα τα παιδιά ξεκίνησαν το παιχνίδι. Το κτήμα είχε υπέροχες εγκαταστάσεις, γήπεδα, χώρο εστίασης, ώστε κανένας να μη βαρεθεί ούτε στιγμή.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η φάρμα  την οποία διατηρούν οι ιδιοκτήτες του κτήματος, και στην οποία ξεναγήθηκαν τα παιδιά ερχόμενα σε επαφή με τα ζώα, πολλά από τα οποία τα έβλεπαν πρώτη φορά, όπως καμήλα, λάμα, πόνυ, παγόνια, κουνελάκια, φραγκόκοτες, φασιανοί, στρουθοκαμήλους και κρι-κρί!

Μετά από το παιχνίδι ήρθε η ώρα του φαγητού και του παγωτού με τραγούδια, γέλια και πειράγματα. Πρόσωπα χαρούμενα, κόκκινα μάγουλα από τον ήλιο και τη διασκέδαση ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της εξόρμησης! Το απόγευμα που επιστρέψαμε στο Σχολείο και εκεί αποχαιρετιστήκαμε όλοι, δίνοντας ραντεβού του χρόνου στη διήμερη εκδρομή της  Β΄ τάξης Γυμνασίου.