Άθληση, παιχνίδι και χορός: Διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ
Δεκ 4 2022

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές της Γ’ τάξης του Σχολείου μας πραγματοποίησαν τη δεύτερη εκπαιδευτική τους εκδρομή στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Α.Π.Θ., όπου παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα του Α.Π.Θ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σχεδιάζεται και υλοποιείται υπό την επιμέλεια εξειδικευμένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον, όπου τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, μπορούν να αθληθούν, να μορφωθούν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από βιωματικές διαδικασίες.

Οι δραστηριότητες που συμπεριλήφθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε σταθμούς ήταν:

  • Παιχνίδια στίβου
  • Hockey
  • Ποδόσφαιρο
  • Παιδαγωγικά παιχνίδια στόχου και σκυταλοδρομίας
  • Baseball
  • Στίβος μάχης (σε διάφορες μορφές)
  • Μουσικοκινητικές δραστηριότητες
  • Υπαίθριο γυμναστήριο

Μέσα σε κλίμα χαράς και ζωντάνιας, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ακόμη πιο πολύπλευρα τις κινητικές,  κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες, να δοκιμάσουν εναλλακτικές μορφές άσκησης, να γνωρίσουν τα όριά τους, αλλά και να τα ξεπεράσουν!

Ευχαριστούμε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για τη φιλοξενία και ελπίζουμε σε μελλοντική μας συνεργασία.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Γιάννης Τσιτσιλιάνος και Βασίλης Μαθάς, η Φιλόλογος Γιώτα Μυτακίδου, ο καθηγητής Αγγλικών Βαγγέλης Δήμος και η καθηγήτρια Γερμανικών Θένια Κωνσταντινίδου.

Δύο μαθήτριές μας κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:

«Σήμερα το Σχολείο μου επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη για όσα επρόκειτο να κάνουμε. Στην αρχή μπήκαμε στο χώρο και οδηγηθήκαμε στα γήπεδα όπου μας καλωσόρισαν οι γυμναστές. Στη συνέχεια μας χώρισαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα ασχολήθηκε με ένα άθλημα. Η δική μου ομάδα έπαιξε μπέιζμπολ  και χόκεϊ. Έπειτα επισκεφτήκαμε μια αίθουσα χορού όπου χορέψαμε και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια. Αυτή η δραστηριότητα ήταν η αγαπημένη μου! Μου άρεσε πολύ, διότι ο χορός συνδυάζει τη διασκέδαση με την ψυχαγωγία και την άσκηση. Αυτή η εκδρομή μου άρεσε πάρα πολύ και μακάρι να επισκεφτούμε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ξανά.»

Χριστίνα Πατέλη

«Πρόσφατα με το σχολείο επισκεφθήκαμε το Γυμναστήριο του ΑΠΘ όπου κάναμε πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως χόκεϊ, στίβο, χορό και ποδόσφαιρο. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σε αυτή την επίσκεψη ήταν ο χορός. Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι του γυμναστηρίου ήταν μεγάλοι και φροντισμένοι. Επίσης υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός για κάθε άθλημα. Θα ήταν ωραία να ξαναπάμε και να δοκιμάσουμε νέα αθλήματα.»

Αγγελική Ζαχαριάδου