ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ
Νοέ 14 2023

Ωραίοι αγώνες διεξήχθησαν την Κυριακή 12/11/2023 στις σκακιέρες που περίμεναν τους δεκαεννέα σκακιστές. Όλοι τους αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα έπαθλα ή, έστω, για να απολαύσουν τη συμμετοχή τους με τέσσερις αγώνες, όπως καθόριζε το ελβετικό σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά. Το τέλος βρήκε νικητές τον Μιχάλη Βασιλάκη από το Λύκειο και τον Γιωργή Φιλοκώστα από το Γυμνάσιο, οι οποίοι θα πάρουν από ένα βιβλίο σκακιστικής λογοτεχνίας. Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όλους τους συμμετέχοντες. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται η τελική κατάταξη των σκακιστών στις πρώτες θέσεις.

α/α  Ονοματεπώνυμο  Τάξη  Βαθμοί 
Μιχάλης Βασιλάκης   Α’ Λυκείου 
Γιωργής Φιλοκώστας   Β’ Γυμνασίου 
Νικόλας Παραπούρας   Β’ Γυμνασίου 
Κωνσταντίνος Βλαχάκης   Α’ Λυκείου 
Βασίλης Ηλιάδης   Β’ Λυκείου 
Γεώργιος Συμεωνίδης  Β’ Λυκείου 
Πασχάλης Παπαδάκης   Γ’ Γυμνασίου 

 

Η σειρά των ισοβαθμούντων καθορίστηκε από διεθνή κριτήρια ισοβαθμίας, που ισχύουν σε όλα τα σκακιστικά πρωταθλήματα που διεξάγονται με το ελβετικό σύστημα.

Επιπλέον αγωνίστηκαν οι Ανδρέας Μανωλόπουλος, Ισαάκ Κουνδουράς από την Α΄Λυκείου, Ευάγγελος Νταόπουλος  από την Β΄ Λυκείου, Νικήστρατος Κεραμίδας, Γιώργος Φασουράκης, Γιώργος Φιλιππίδης  από την Α΄ Γυμνασίου,  Θάνος  Ζουλφάκος, Δημοσθένης Καλτσίκης, Αθανασία Μανωλοπούλου, Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος  από τη Β’ Γυμνασίου, Φαίδων Δούκας και Γιώργος Ζήσης  από τη Γ΄ Γυμνασίου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το ανοιξιάτικο τουρνουά του Σχολείου μας και για τα διασχολικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανήκει στον φυσικό Βασίλη Τεμπερεκίδη και τον φιλόλογο Λεωνίδα Κατσικαρίδη -κυρίως όμως στην αγάπη των ίδιων των παιδιών για το σκάκι!