Το σκάκι ανθίζει με το εαρινό τουρνουά στο Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης
Μαρ 31 2024

Με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους είκοσι βαθμούς και μία μέρα πριν την αλλαγή της ώρας, το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το εαρινό σκακιστικό τουρνουά Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου.

Το ραντεβού είχε, ήδη, δοθεί μετά την ολοκλήρωση του φθινοπωρινού τουρνουά. Λόγω παράλληλων δραστηριοτήτων η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, αλλά όσα παιδιά βρέθηκαν στους χώρους του Σχολείου, το σίγουρο είναι πως το απήλαυσαν.

Για ακόμη μία φορά ο Μιχάλης Βασιλάκης ήταν πρώτος από το Λύκειο και ο Νίκος Παραπούρας από το Γυμνάσιο. Όπως συνηθίζεται, οι νικητές θα πάρουν ως έπαθλο ένα βιβλίο.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται η τελική κατάταξη των σκακιστών στις πρώτες θέσεις.

α/α Ονοματεπώνυμο Τάξη Βαθμοί
1 Μιχάλης Βασιλάκης Α’ Λυκείου 4
2 Νίκος Παραπούρας Β’ Γυμνασίου 3
3 Βασίλης Ηλιάδης Β’ Λυκείου 3
4 Ισαάκ Κουνδουράς Α’ Λυκείου 3

 

Η σειρά των ισοβαθμούντων καθορίστηκε από διεθνή κριτήρια ισοβαθμίας, που ισχύουν σε όλα τα σκακιστικά πρωταθλήματα που διεξάγονται με το ελβετικό σύστημα.

Επιπλέον αγωνίστηκαν οι Βαγγέλης Νταόπουλος από τη Β΄ Λυκείου, Σταύρος Τοκμακίδης  από την Α΄ Λυκείου, Φαίδων Δούκας και Πασχάλης Παπαδάκης από τη Γ’ Γυμνασίου, Μέλια Μερκούρη, Χρόνης Παναγιωτίδης και Γιωργής Φιλοκώστας από τη Β’ Γυμνασίου και Νίκος Σπυριδάκης από την Α΄ Γυμνασίου.

Το βασικό κίνητρο για την πραγματοποίηση των τουρνουά είναι η αγάπη των παιδιών για το σκάκι. Η αγάπη αυτή είναι θερμή κι αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Στο κλείσιμο να αναφερθούμε στον Μιχάλη Βασιλάκη,-νικητή του εαρινού τουρνουά- ο οποίος κατέλαβε την 16η θέση -σε σύνολο 29 συμμετεχόντων- στο 22ο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών/Μαθητριών Λυκείου Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής 2024 και θα συμμετάσχει στην τελική φάση, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Απριλίου 2024 στη Λάρισα.

Τη διεξαγωγή του τουρνουά είχαν αναλάβει οι καθηγητές Λεωνίδας Κατσικαρίδης, Βασίλης Τεμπερεκίδης και Θανάσης Τσολάκης.