Συνεργαζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων: το Αρσάκειο Γυμνάσιο στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης«AlanTuring»
Μαρ 31 2024

Την Τετάρτη 13/03/2024 πραγματοποιήθηκε η προκριματική φάση του μαθητικού διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «AlanTuring». Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είχε στόχο την ενίσχυση και την προώθηση του αναλυτικού τρόπου σκέψης, της κριτικής και συνδυαστικής σκέψης για την επίλυση προβλημάτων αλλά και την ανάπτυξη της ομαδικότητας στην εργασία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν σε ομάδες, κλήθηκαν να επιλύσουν μια σειρά προβλημάτων και γρίφων που ήταν βασισμένα στις αρχές της μαθηματικής λογικής και της υπολογιστικής σκέψης. Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων οι μαθητές και οι μαθήτριες της κάθε ομάδες θα έπρεπε να συνεργαστούν, να αναλύσουν τα δεδομένα τους καθώς και να διαχειριστούν τον διαθέσιμο χρόνο τους.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας, έλαβαν μέρος 613 ομάδες από γυμνάσια όλης της χώρας και το Σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με έξι ομάδες.

Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Β΄ Γυμνασίου: Ζουλφάκος Αθανάσιος, Καρούλη Νεφέλη, Κουτσούκος Ηλίας, Κρικίδη Σοφία, Λαδόπουλος Κρίτων Νικόλαος, Μπαργιώτα Ευανθία, Παναγιωτίδης Χρόνης, Πούλιος Κωνσταντίνος.

Γ΄ Γυμνασίου: Αραμπατζής Νικόλαος, Αυγερίου Γεώργιος, Ζήσης Γεώργιος, Κουγκιόγλου Αθανάσιος, Κυριακίδης Αναστάσιος, Μανταμόπουλος Σωτήριος Άλκης, Μισαηλίδου Σμαράγδα, Μπάτσιου Δέσποινα, Ποτολιός Αλέξανδρος.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν μια διαδικασία ευχάριστη και δημιουργική μέσα από την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες μπόρεσαν να γνωρίσουν όμορφες πτυχές των Μαθηματικών και της Πληροφορικής.

Υπεύθυνοι καθηγητές για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής Εμμανουήλ Γεωργάκας και ο καθηγητής Μαθηματικών Αθανάσιος Τσολάκης.