Αφιέρωμα στη μνήμη και στο έργο των Τριών Ιεραρχών
Φεβ 21 2023

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση διδακτικών επισκέψεων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του Σχολείου για να παρακολουθήσουν ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη, το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών.

Κατά τη διάρκεια του δίωρου αφιερώματος, έγινε αναφορά στο ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν και έδρασαν οι Τρεις Ιεράρχες, στο έργο των οποίων πραγματοποιήθηκε η  συνάντηση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης με τη χριστιανική θεολογία. Με αφορμή την κοινωνική δράση των Τριών Ιεραρχών, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έμπρακτη προσφορά και συμπαράσταση στον συνάνθρωπο -και ιδιαίτερα στον πάσχοντα, όποιος κι αν είναι αυτός. Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, τα τρία τμήματα της Α΄ τάξης αποφάσισαν να εφαρμόσουν στην πράξη τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών και να προσφέρουν βοήθεια, μέσω του Συλλόγου Lalibela, στο ομώνυμο χωριό της Αιθιοπίας.

Την παρουσίαση ανέλαβαν ο μαθητής Θάνος Κάλτσος και οι μαθήτριες: Αγγελική Γρατσία και Νεφέλη Καρούλη, με την καθοδήγηση της θεολόγου Γιώτας Ψωμιάδου, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Σχολείου και θεολόγος Θανάσης Νευροκοπλής.