Το Αρσάκειο Γυμνάσιο λέει «όχι στον σχολικό εκφοβισμό»! Δράσεις για την «Ημέρα εναντίον του Σχολικού Εκφοβισμού»
Μαρ 23 2024

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024, στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης διεξήχθησαν δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών εναντίον του σχολικού εκφοβισμού (μπούλιγκ), με αφορμή την πρόσφατη «Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» (6 Μαρτίου).  Την πρωτοβουλία των δράσεων ανέλαβε και συντόνισε το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των μαθητών μας, και ιδίως το Προεδρείο του, η Μαριάννα Ευθυβούλη, ο Αλέξανδρος Ποτολιός και η Μαριέττα Τολίκα. Τους μαθητές καθοδήγησε το μέλος  της Παιδαγωγικής Ομάδας αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού Γιώτα Γάτση (καθηγήτρια Γαλλικών).

Αρχικά, στην πρωινή σύναξη του Σχολείου τα μέλη του Δεκαπενταμελούς παρουσίασαν δρώμενο με εμπειρίες κοινωνικών ομάδων που για διάφορους λόγους είναι ευάλωτες σε απόρριψη και εκφοβισμό. Επίσης όλα τα παιδιά μαζί τραγούδησαν το Imagine  του Τζων Λέννον, τραγούδι που ταυτίζεται με την αποδοχή του Άλλου χωρίς καμία προκατάληψη. Αργότερα η έκτη ώρα του προγράμματος αφιερώθηκε σε δράσεις εντός των τάξεων. Οι δύο εκπρόσωποι του κάθε Τμήματος στην Ομάδα εναντίον του Εκφοβισμού ενθάρρυναν στα Τμήματά τους την ανώνυμη έκφραση  λόγων που πληγώνουν και τους οποίους τα παιδιά  θεωρούν εκφοβιστικούς. Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση για το θέμα.

Να συγχαρούμε το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο, και ειδικά το Προεδρείο του, όπως και την Ομάδα εναντίον του εκφοβισμού για την εποικοδομητική πρωτοβουλία της. Σίγουρα τα αποτελέσματά της είναι άκρως αισιόδοξα και η δράση της πιάνει τόπο!