Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στη Θράκη
Μαΐ 1 2024

Από την Δευτέρα 22 μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου η Γ΄ γυμνασίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο.

Θέλαμε πολύ και είχαμε την περιέργεια να επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε τον ακριτικό μας νομό, τη συνοριακή γραμμή που ορίζει ο ποταμός Έβρος, το πανέμορφο Δέλτα που σχηματίζει στις εκβολές του, αλλά και πολλά άλλα σημαντικά πολιτιστικά, λαογραφικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά μέρη και τοποθεσίες του.

Είδαμε το δάσος της Δαδιάς που πέρυσι κάηκε στη μεγαλύτερη πυρκαγιά που γνώρισε η Ευρώπη, γνωρίσαμε το μεταξοσκώληκα και την σπουδαία τέχνη του μεταξιού σε μία από τις χαρακτηριστικές και διάσημες πόλεις που ανέπτυξαν την τέχνη αυτή, το Σουφλί.

Προσκυνήσαμε και θαυμάσαμε την Ι. Μονή της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες.

Στην Ξυλαγανή επισκεφθήκαμε το πολύ όμορφο και πλήρες λαογραφικό μουσείο της. Μας έκανε εντύπωση το γεγονός πως σε ένα τόσο μικρό χωριό βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα λαογραφικά μουσεία της Βορείου Ελλάδος.

Κάναμε βόλτα και χαρήκαμε την παραλία της Αλεξανδρούπολης και στην Κομοτηνή επισκεφτήκαμε το Μουσείο Καραθεοδωρή, του σπουδαίου μαθηματικού συνεργάτη του Αινστάιν, και κάναμε βόλτες στα στενά της καλντερίμια, στα τζαμιά της και στην κοσμική πλατεία της.

Ήταν μία γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες και ευχάριστες καταστάσεις εκπαιδευτική εκδρομή που οι μαθήτριες και οι μαθητές μας θα θυμούνται νοσταλγικά.

Τους μαθητές συνόδευσαν ο Γυμνασιάρχης Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης, οι καθηγητές Εμμανουήλ Γεωργάκας και Βασίλης Μαθάς και οι καθηγήτριες Άννα Διαμαντίδου και Στέλλα Σαρμή.

Βίντεο 1