2ο Ενδοσχολικό διαδικτυακό τουρνουά σκάκι
Μαρ 14 2021

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στις 11.30 θα διεξαχθεί το 2ο ενδοσχολικό διαδικτυακό τουρνουά σκάκι, το οποίο διοργανώνει το Σχολείο μας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης της Φ.Ε. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην ψηφιακή σκακιστική πλατφόρμα του Lichess (www.lichess.org). Για να συμμετάσχετε στο τουρνουά θα πρέπει να είστε κάτοχοι λογαριασμού στο Lichess. Μπορείτε να ανοίξετε δωρεάν λογαριασμό με τη βοήθεια και, φυσικά, τη συναίνεση των γονέων σας στη διεύθυνση https://lichess.org/signup. Όταν εισάγετε τα στοιχεία σας και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα σας σταλεί ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που θα δώσετε, για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Μετά την ενεργοποίηση, θα σας έρθει άλλο ένα μήνυμα που θα επιβεβαιώνει, πως δημιουργήσατε τον λογαριασμό με επιτυχία. Επειδή θα χρησιμοποιήσετε κάποιο nickname ως όνομα χρήστη, αφού ανοίξετε τον λογαριασμό σας, θα πρέπει να στείλετε από τον εταιρικό σας λογαριασμό μήνυμα στον υπεύθυνο καθηγητή του τουρνουά κ. Βασίλη Τεμπερεκίδη (vtemper@e-arsakeio.gr), γνωστοποιώντας του το nickname που χρησιμοποιήσατε.  Στη συνέχεια θα πρέπει να μπείτε στη διεύθυνση του τουρνουά

https://lichess.org/swiss/NtnJvG30

και να δηλώσετε συμμετοχή, πατώντας το κουμπί “Είσοδος”. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, θα δείτε στην οθόνη σας την εικόνα που ακολουθεί. Θα πρέπει να επιλέξετε “Συμμετοχή”.

Θα εμφανιστεί στην οθόνη σας η εικόνα που ακολουθεί και θα πατήσετε το κουμπί «Συμμετοχή στην ομάδα».

Οδηγείστε σε μία νέα οθόνη, στην οποία εμφανίζεται ένα σκακιστικό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να απαντήσετε. Στην περίπτωση που η εύρεση της απάντησης του σκακιστικού προβλήματος σάς δυσκολεύει, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε βοήθεια. Απαντάτε σωστά και πατάτε στο κουμπί «Συμμετοχή στην ομάδα».

Έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία συμμετοχής στο τουρνουά και μένει από τον υπεύθυνο του τουρνουά να κάνει αποδεκτό το αίτημά σας.

Καλό είναι η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον, δυο μέρες πριν το τουρνουά. Την ημέρα του τουρνουά και δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξή του θα μπείτε στην ψηφιακή αίθουσα του τουρνουά

https://lichess.org/swiss/NtnJvG30  επιλέγοντας «Συμμετοχή».

Το τουρνουά θα είναι ελβετικό πέντε (5) γύρων με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε σκακιστή/σκακίστρια. Οι παρτίδες θα ξεκινήσουν αυτόματα την καθορισμένη ώρα (11.30) και εάν δεν γίνει η πρώτη κίνηση σε λίγα δευτερόλεπτα, ο παίκτης μηδενίζεται. Μεταξύ των παιχνιδιών του κάθε γύρου, υπάρχει ένα κενό χρονικό διάστημα ενός λεπτού. Για να επιστρέψετε στο πρωτάθλημα και στο παιχνίδι του επόμενου γύρου, θα πρέπει να επιλέξετε «Επιστροφή στο πρωτάθλημα».

Τα πάντα (χρονομέτρηση, βαθμολόγηση, ζευγαρώματα μεταξύ παικτών κ.λπ.)  ρυθμίζονται από την ψηφιακή πλατφόρμα Lichess. Αν ο αριθμός συμμετοχών είναι περιττός, το Lichess αφήνει σε κάθε γύρο έναν/μία σκακιστή/σκακίστρια χωρίς αντίπαλο, ο/η οποίος/οποία θα συμμετάσχει στους επόμενους γύρους. Περισσότερες πληροφορίες για το ελβετικό τουρνουά στο Lichess, θα βρείτε στη διεύθυνση: https://lichess.org/swiss

Τέλος, κατά τη διάρκεια του τουρνουά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω chat.

Για τους μη συμμετέχοντες, η ψηφιακή σκακιστική πλατφόρμα Lichess δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τις σκακιστικές παρτίδες του τουρνουά στη διεύθυνση: https://lichess.org/swiss/NtnJvG30

Θυμίζουμε τους απαράβατους όρους του τουρνουά, σύμφωνα πάντα και με το Lichess:

Για οποιαδήποτε απορία σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον καθηγητή κ. Βασίλη Τεμπερεκίδη (vtemper@e-arsakeio.gr).

Με την ελπίδα πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, να σας ευχηθούμε καλή συμμετοχή!