Το σκάκι ανθεί στο Αρσάκειο Γυμνάσιο – Συμμετοχή της ομάδας μας στο 21ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυμνασίων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής
Μαρ 8 2023

Το Σάββατο 4 Μαρτίου είκοσι πέντε (25) γυμνάσια, μεταξύ των οποίων και το Σχολείο μας, βρέθηκαν από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο των 5ου-8ου-20ου Δημοτικών σχολείων Ευόσμου.

Ο λόγος, σκακιστικός! Πραγματοποιήθηκε το 21ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυμνασίων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Έγιναν έξι γύροι με το ελβετικό σύστημα και για έξι ώρες (!) οι μαθητές έδειξαν για άλλη μία χρονιά την αγάπη τους για το σκάκι.

Η σύνθεση της ομάδας μας ήταν η εξής:

  1. Μιχαήλ Βασιλάκης (Γ’ τάξη)
  2. Κωνσταντίνος Βλαχάκης (Γ’ τάξη)
  3. Δημοσθένης Καλτσίκης (Α’ τάξη)
  4. Πασχαλία Τουτζιάρη (Γ’ τάξη)
  5. Γεώργιος Φιλοκώστας (Α’ τάξη)

Η ομάδα προέκυψε από το ενδοσχολικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, με την προσθήκη στην τέταρτη σκακιέρα της μαθήτριας Πασχαλίας Τουτζιάρη. Η ομάδα μας κατέλαβε την 11η θέση και βάση των κριτηρίων ισοβαθμίας την 12η της τελικής κατάταξης. Την ομάδα συνόδευσαν ο Λεωνίδας Κατσικαρίδης (φιλόλογος) και ο Βασίλης Τεμπερεκίδης (φυσικός)

Οι σκακιστικές παρτίδες θα συνεχιστούν στο Σχολείο μας στις έξι (6) σκακιστικές νησίδες, που έχουν τοποθετηθεί στους διαδρόμους του, δύο (2) για κάθε τάξη. Καλές σκακιστικές αναμετρήσεις, παιδιά!