Συμμετοχή του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
Μαΐ 19 2024

Τρέξε, αγωνίσου ως το τέλος για έναν στόχο.

Κι αυτός ο στόχος θα σε χρίσει νικητή!

Θέλει θυσίες, θέλει βούληση και μόχθο,

Μα και του στόχου στόχος να’ ναι η αρετή!

Μέσα σε κλίμα χαράς και ευγενούς άμιλλας το Σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και συγκεκριμένα στον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χιλιομέτρων. Σαράντα οκτώ συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο, μαζί τους και γονείς, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν ή να βαδίσουν στον ιστορικότερο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Άξια αναφοράς είναι και η συμμετοχή ατόμων με αναπηρία με τα οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές μας έτρεξαν μαζί και διαπίστωσαν πως ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να μας ενώσει, ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο.

Επιπλέον, μέσα από την παρουσία μας σε αντίστοιχους αγώνες, κατανοούμε πως, όταν αγωνιζόμαστε, μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τα όρια, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας και να θέσουμε νέους μελλοντικούς στόχους.

Σκοπό της συμμετοχής του Σχολείου μας στην πολυπληθέστερη σε συμμετοχές αθλητική διοργάνωση της πόλης αποτελεί η ενθάρρυνση για έναν υγιή τρόπο ζωής μέσα από την άσκηση, η προώθηση πολύτιμων αξιών, όπως ο σεβασμός, η συνεργασία, η ταπεινότητα και η προσπάθεια και, τέλος, η ανάδειξη του αθλητισμού και της άσκησης ως καταλυτικών παραγόντων για την ψυχική, σωματική και κοινωνικο-ηθική ανάπτυξη των μαθητριών και των μαθητριών μας.

Τη δράση διοργάνωσε και συντόνισε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Βασίλης Μαθάς.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!