Οι σπουδές στο ΑΠΘ
Φεβ 15 2020

προετοιμάζοντας τους υποψήφιους φοιτητές

Οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Αρσακείου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν κατά τις ημερομηνίες 3 ως 7 Φεβρουαρίου 2020 την πενθήμερη εκδήλωση με θέμα «Οι σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», που διοργάνωσαν η  Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης του Λυκείου από μέλη Δ.Ε.Π. από όλα τα Τμήματα του Α.Π.Θ., χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, για το πρόγραμμα σπουδών τους και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων τους.

Οι τελειόφοιτοι μαθητές του σχολείου μας, αφού επέλεξαν τον κύκλο των παρουσιάσεων σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τη Σχολή στην οποία επιθυμούν να φοιτήσουν, παρακολούθησαν την ενημέρωση, η οποία αφορούσε, εκτός από το πρόγραμμα σπουδών του κάθε τμήματος, και τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, που πλέον προσφέρονται από όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα στη χώρα μας, αλλά και τις δυνατότητες συνέχισης των σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι μαθητές μας χαρακτήρισαν εξαιρετικά κατατοπιστικές τις παρουσιάσεις αφού, όπως είπαν, ενημερώθηκαν και για μαθήματα, εξειδικεύσεις και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που δε γνώριζαν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες χαρακτήρισαν και τις ομιλίες από αποφοίτους των τμημάτων, καθώς τη συζήτηση που ακολούθησε μετά το πέρας των παρουσιάσεων, όπου μαθητές υπέβαλλαν ερωτήσεις και οι καθηγητές διασαφήνιζαν τις απορίες τους. Οι ενημερώσεις αυτές τους βοήθησαν να κατασταλάξουν στην επιλογή των σχολών που θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά τους άνοιξαν και νέους ορίζοντες για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα φοιτητικά τους χρόνια, ώστε να θέσουν τις σωστές βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.