Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας στο eTwinning έργο: ” Storytelling for impact: Our Heritage”
Σεπ 27 2023

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε με μία ακόμη Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning! Αυτή τη φορά η βράβευση αφορούσε στο πολύ ενδιαφέρον συνεργατικό έργο «Storytelling for impact: Our Heritage» που υλοποίησε το τμήμα Αγγλικών της ΣΤ’ Τάξης της καθηγήτριας και eTwinning Ambassador κ. Κατερίνας Κυριακίδου κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Στο έργο αυτό, οι μαθητές του σχολείου μας συνεργάστηκαν με μαθητές από 42 ευρωπαϊκά σχολεία από τις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Λετονία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Πορτογαλία και Ελλάδα. Tο συγκεκριμένο έργο είχε ως στόχο την ανάπτυξη της γλωσσικής, ψηφιακής, λογοτεχνικής ικανότητας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της πολιτιστικής συνείδησης και έκφρασης των μαθητών μέσα από το πολύ σημαντικό και επίκαιρο θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά την ενασχόλησή τους με το eTwinning έργο οι μαθητές αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη καθώς κλήθηκαν να ερμηνεύσουν την τοπική κληρονομιά, να ερευνήσουν τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κληρονομιάς, να παρουσιάσουν παραδείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω αφήγησης ήχου, βίντεο και φωτογραφίας, να προγραμματίσουν ένα ταξίδι αναζητώντας την πολιτιστική κληρονομία του τόπου προορισμού τους, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και σε πολλές άλλες δράσεις όπως στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην Ημέρα eTwinning και σε άλλους εορτασμούς.

Σύμφωνα με τα σχόλια αξιολόγησης του ΕΟΥ, το έργο είχε ενδιαφέρουσα θεματολογία καθώς αφορούσε στην κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά των λαών και ήταν πλούσιο σε συνεργατικές δραστηριότητες. Επιπλέον όλες οι δραστηριότητες κατέληγαν σε κοινά τελικά προϊόντα και υπήρχε πολύ καλός σχεδιασμός στην οργάνωση της πλατφόρμας του έργου (Twinspace).

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές που συμμετείχαν στο βραβευμένο eTwinning έργο «Storytelling for impact Our Heritage», καθώς μέσα από αυτήν τη δυναμική δημιουργική σύμπραξη 42 σχολείων αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η σημαντικότητα της συνεργασίας διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών και έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο της σχολικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά των λαών.