Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας για το eTwinning έργο «Tell Tale Land»
Σεπ 18 2023

Την 1η μέρα της νέας σχολικής χρονιάς το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Tell Tale Land» που υλοποίησε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος η Ε’ Τάξη μέσα από το μάθημα των αγγλικών. Πρόκειται για ένα έργο που έχει ιδρύσει το σχολείο μας σε συνεργασία με ένα σχολείο από τη Σλοβακία. Σε κάποιες δράσεις του έργου μάλιστα συμμετείχαν και οι μικροί μαθητές της Γ’ Τάξης. Στο έργο αυτό οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με μαθητές από εννιά σχολεία της Ευρώπης: από την Κροατία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.   

Μέσα από το έργο αυτό οι μαθητές ασχολήθηκαν με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Αφού γνώρισαν γνωστά παραδοσιακά παραμύθια και χαρακτήρες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση: να δημιουργήσουν συνεργατικά το δικό τους παραμύθι, να κάνουν την εικονογράφησή του και να το μετατρέψουν σε ηλεκτρονικό βιβλίο ώστε να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές μίας καμπάνιας για τη φιλαναγνωσία και τον πλούτο που προσφέρουν τα βιβλία στη ζωή μας.  

Σύμφωνα με τα σχόλια του ΕΟΥ το έργο ήταν εξαιρετικό, με πολύ ελκυστική θεματολογία για τους μαθητές. Ενσωματώθηκε πολύ ωραία στο μάθημα των αγγλικών και παράλληλα προσεγγίσθηκε και διαθεματικά. Οι συνεργατικές δράσεις που σχεδιάστηκαν ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και ευφάνταστες και οι μαθητές καλλιέργησαν τις ψηφιακές δεξιότητές τους μέσω της χρήσης πολλών ψηφιακών εργαλείων, αυξάνοντας έτσι τη δημιουργικότητά τους και διευρύνοντας τη φαντασία τους.   

Στο eΤwinning έργο που ίδρυσε και συντόνισε η καθηγήτρια αγγλικών και eTwinning Ambassador κ. Κατερίνα Κυριακίδου συμμετείχαν με τα τμήματά  τους όλες οι καθηγήτριες Αγγλικών της Ε’ Τάξης: η κ. Έλσα Πλακίδα, η κ. Χριστίνα Σίσκου, η κ. Πόπη Γεροντίδου και η κ. Δέσποινα Βαρδάκη. Επιπλέον, τους μικρούς μαθητές μας της Γ’ Τάξης που συμμετείχαν με δημιουργικές δράσεις στο έργο καθοδήγησαν οι δασκάλες των τμημάτων: η υποδιευθύντρια κ. Άννα Φωτίου (Γ1), η κ. Νίκη Σαρηγιάννη (Γ2) και η κ. Μανουέλα Μακρή(Γ3). Καθώς το έργο μας προσεγγίσθηκε διαθεματικά πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή της καθηγήτριας των εικαστικών κ. Μαρίας Φουντά για τις υπέροχες δημιουργίες των μαθητών της Γ’ & Δ’ τάξης.  

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο βραβευμένο eTwinning έργο «Tell Tale Land», καθώς μέσα από αυτήν τη δημιουργική σύμπραξη αναδείχθηκε η σημαντικότητα της συνεργασίας διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών και έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο της σχολικής αλλά και της ευρύτερης κοινότητας αναφορικά με τη διάδοση των παραμυθιών που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά των λαών.