Στιγμιότυπα από τη δράση «Αρσάκεια Σχολεία-Ανοιχτά Σχολεία» στο Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης
Μαρ 12 2019

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων,  πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της δράσης «Αρσάκεια Σχολεία-Ανοιχτά Σχολεία», σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.

Την Παρασκευή το απόγευμα, στο ασφυκτικά γεμάτο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η 5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων, με τη συμμετοχή έξι φιλοξενούμενων χορωδιών, του Ανδρέα Καρακότα, και φυσικά της Χορωδίας των μαθητών και αποφοίτων του Αρσακείου Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο το πρωί, στο κλειστό Γυμναστήριο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε  το 8ο Τουρνουά Μπάσκετ «3 on 3», με πλήθος μαθητών και μαθητριών να κατακλύζουν το παρκέ, παίζοντας με απαράμιλλη αγωνιστικότητα και όρεξη.

Ακολούθησε στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου ενημέρωση των γονέων από τις Διευθύνσεις Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και από τον Συντονισμό των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων, για την ποιότητα της ξεχωριστής παιδείας που προσφέρουν τα Αρσάκεια Σχολεία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η δράση «Αρσάκεια Σχολεία-Ανοιχτά Σχολεία» ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, με αθρόα συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια (επίλυση μαθηματικών γρίφων, ρητορικά αγωνίσματα και παιχνίδια στα Ελληνικά και Αγγλικά, επίδειξη Ρομποτικής, πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, εργαστήριο δημιουργικής γραφής αλλά και origami, αγώνες σκάκι κ.ά.) που είχαν οργανωθεί σε χώρους και αίθουσες του Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ μαθητές και μαθήτριές μας ετοίμαζαν και θα πρόσφεραν στους μικρούς επισκέπτες των σχολείων μας κρέπες, βάφλες και άλλες λιχουδιές. Την ίδια ώρα λειτούργησε και το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ενώ γινόταν και ενημέρωση για τη συνεργασία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με το Βρετανικό Συμβούλιο η οποία αφορά στην πρόσβαση των αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων σε Βρετανικά Πανεπιστήμια. 

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες παρακάτω: