Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο eTwinning 2022
Οκτ 24 2022

Η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Κυριακίδου συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο eTwinning 2022 με θέμα: «Imagining education in the future: beautiful, sustainable, together». Το συνέδριο διεξήχθει διαδικτυακά από την Πέμπτη  20 μέχρι και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022.

Σύμφωνα με το πνεύμα τού ετήσιου θέματος eTwinning και τής νέας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Bauhaus, στόχος του ετήσιου συνεδρίου ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να φανταστούν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που είναι όμορφο και βιώσιμο και να αναζητήσουν τρόπους με τους οποίους δάσκαλοι και μαθητές διδάσκουν, μαθαίνουν και «ζουν μαζί» στο σχολείο.

Το διαδικτυακό συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία της Maria Koleva, αναπληρώτριας επικεφαλής τού υπουργικού συμβουλίου της Mariya Gabriel, που είναι η ευρωπαία επίτροπος για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία.

Ως κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου προσκλήθηκε ο φουτουριστής και ανθρωπιστής Gerd Leonhard, ο οποίος μέσα από την εξαιρετική εισήγησή του, μοιράστηκε με μοναδικό τρόπο τη φουτουριστική του άποψη για τη θέση της εκπαίδευσης στο μέλλον.

Το συνέδριο ήταν γεμάτο από ενδιαφέροντα εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ και δραστηριότητες δικτύωσης  για όλους τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες και κάλυψε  και την τελετή απονομής των ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning.