Γίνομαι ενεργός πολίτης: ενημερώνομαι, προβληματίζομαι, πράττω!
Ιούν 9 2024

 Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης followgreen

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης followgreen που διοργανώνει ο  Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη. Πρόκειται για μία προσπάθεια του Δήμου να παροτρύνει τη μαθητική κοινότητα και τις οικογένειες των παιδιών να ανακυκλώνουν τα υλικά που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους και να περιορίσουν όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουν.

Εκτός από χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες που συγκεντρώναμε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος προστέθηκε και ένα άλλο ανακυκλώσιμο υλικό, το αλουμίνιο. Οι πράσινοι κάδοι του followgreen, λοιπόν, αλλά και τα «κούτσουρα» και οι σωλήνες της ΑΦΗΣ γέμιζαν κάθε εβδομάδα από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία συλλέγονταν σε μεγάλες σακούλες και παραδίδονταν σε δεκαπενθήμερη βάση περίπου στο φορτηγό του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Έτσι, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μεγάλη ποσότητα από τα παραπάνω ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά – κυρίως – να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας.

Τα απόβλητα και η διαχείρισή τους είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Συμμετέχοντας, επομένως, σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, το followgreen, βάζουμε και εμείς το «λιθαράκι» μας για έναν κόσμο πιο καθαρό, με λιγότερα απόβλητα και μελλοντικούς πολίτες που θα σέβονται το περιβάλλον και θα μάχονται για την προστασία του.