«Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!» | 4η Οικονομική Ολυμπιάδα
Ιούν 6 2024

 για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις των μαθητών/τριών του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης 

Με κεντρικό μήνυμα «Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!», 21 μαθητές και μαθήτριες της Α’,  Β’ και Γ΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί το εθνικό μέρος της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας.

 

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείου της χώρας μας και του εξωτερικού με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους στο πεδίο των οικονομικών. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 2020 από το ΚΕΦΙΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV).

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε τρεις γύρους (σχολικός, περιφερειακός, και τελικός). Ο πρώτος γύρος (σχολικός γύρος) του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 19 με 27 Μαρτίου διαδικτυακά, στην αίθουσα της Πληροφορικής του Σχολείου μας, με την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητριών κ. Μαρία – Αμαλίας Βέργουλα και κ. Στέλλας Σαρμή. Οι συμμετέχοντες/ουσες κλήθηκαν να απαντήσουν σε 25 ερωτήσεις και εξετάστηκαν σε γνώσεις πάνω στη μεθοδολογία των οικονομικών, σε βασικές έννοιες και ιστορία της οικονομικής σκέψης, στα μικροοικονομικά, στα μακροοικονομικά, στα διεθνή οικονομικά, στα χρηματοπιστωτικά οικονομικά, καθώς και σε γενικές γνώσεις σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι 11 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης  που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο ήταν οι: Μιχάλης Βασιλάκης, Μιλτιάδης Παπαλεξανδρής, Ελίνα Τάμπου, Θάνος Ταρασίδης, Αγγελική Τζέτζη, Βασιλική Τζιτζή, Σταύρος Τοκμακίδης, Αλεξάνδρα Τσίντογλου, Βάλια Τσιρά, Ευάγγελος Τσιόλας, Αλέξανδρος Φραγκίδης.

Οι 3 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης  που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο ήταν οι: Θεόδωρος Αναστασίου, Χρήστος Τσολακίδης, Δήμητρα Χασιώτη.

Οι 7 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης  που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο ήταν οι: Νίκος Ζαγορίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Σαπιρίδου, Βασιλεία Συμεωνίδου, Μαρίσα Τρατσέλα, Δημήτρης Τρικούκης, Γιώργος Τσουλιάς.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς οι Βασιλική Τζιτζή, Σταύρος Τοκμακίδης και Αλέξανδρος Φραγκίδης, μαθητές της Α΄ τάξης, Θοδωρής Αναστασίου, μαθητής της Β’ τάξης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μαθητής της Γ’ τάξης, πέτυχαν υψηλή βαθμολογία,  προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο και εκπροσώπησαν το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης στον Περιφερειακό Γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας που πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 28 Απριλίου 2024.

Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στο Διαγωνισμό. Ευελπιστούμε πως μέσα από τη συμμετοχή τους ενισχύθηκε το ενδιαφέρον τους για την Οικονομική Επιστήμη!