με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS
Δεκ 18 2019

μια επιστημονική ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών

Την Τετάρτη 4 και 11 Δεκεμβρίου 2019 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS επισκέφθηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Β΄ τάξης αντίστοιχα για την πρόληψη του ιού HIV/AIDS και άλλων νοσημάτων.

Η παιδαγωγική αυτή δράση είχε ως στόχο την έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση των νέων, προκειμένου να γνωρίζουν τους κινδύνους και να έχουν μια υπεύθυνη πληροφόρηση, ώστε να μπορούν σωστά να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις μολυσματικές ασθένειες.

Η ψυχολόγος υγείας κ. Σοφία Χαλκίδου μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον ιό HIV/AIDS και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσων, τους τρόπους μετάδοσης και στη συνέχεια παρουσίασε τους τρόπους προφύλαξης και πρόληψης.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες υπέβαλαν ερωτήσεις, εξέφρασαν τις απορίες τους για το συγκεκριμένο θέμα, στις οποίες η κυρία Χαλκίδου απάντησε με εμπεριστατωμένο τρόπο, και ακολούθησε συζήτηση.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα παιδαγωγική δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες, η οποία συνέβαλε στην πληρέστερη ενημέρωσή τους για το θέμα.

Η συγκεκριμένη ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της βιολογίας με πρωτοβουλία του βιολόγου κ. Αλέξη Κοκκάλου.