Εφαρμογές της Χημείας
Δεκ 18 2019

Διδακτική Επίσκεψη στη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης
του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας της Β΄ Τάξης  του Λυκείου, επισκεφτήκαμε με τα τμήματα θετικού προσανατολισμού την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους. To Γενικό Χημείο του Κράτους που ιδρύθηκε το 1929,  είναι υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με αποστολή την παροχή προς τις δημόσιες αρχές και τους πολίτες τεχνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τελικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών, τη στήριξη της υγιούς λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της χημικής βιομηχανίας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές, καθώς και την αξιοποίηση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε όφελος της εθνικής οικονομίας.

Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν για τον εργαστηριακό έλεγχο αλκοολούχων ποτών και τροφίμων στο αντίστοιχο τμήμα από την χημικό κ.Χριστίνα Βλάχου, και για τον έλεγχο γαλακτοκομικών προϊόντων από την χημικό κ.Αικατερίνη Γρηγοριάδου,  για τον έλεγχο ναρκωτικών ουσιών από τον χημικό μηχανικό κ. Σάββα Τόπη. Τέλος, ενημερώθηκαν από την χημικό κ.Αλεξάνδρα Κελαϊδοπούλου όσον αφορά τον τελωνειακό έλεγχο για τον καθορισμό της δεσμολογικής κατάταξης και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την άψογη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά την κ.Ταραντίλη Πετρούλα, χημικό, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών μας στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδεψαν οι καθηγητές τους, κ.Αλ. Κοκκάλου, κ. Σ. Μπούτσικας, κ. Β. Μυλωνάς, κ. Γ. Στεφανίδου και ο παρασκευαστής του Σχολείου κ. Δ. Μπατγίδης.