Την Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2026, στις 17:00, ο Θεατρικός Όμιλος του Γυμνασίου παρουσιάζει τη δουλειά του στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Πέντε μελαγχολικές ιστορίες σύγχυσης και γέλιου», μία θεατρική διασκευή του βιβλίου «Ο μελαγχολικός θάνατος του Στρειδάκη», του ιδιοφυούς σκηνοθέτη ταινιών Tim Burton. Είναι μία σειρά σαγηνευτικών μακάβριων ιστοριών, στις οποίες εξιστορούνται τα δεινά των αλλόκοτων ηρώων τους.
Ο Στρειδάκης, η Σκουπιδούλα, ο Ρομποτής, ο Ρούλης και το Μουμιάκι είναι μερικά ασυνήθιστα παιδάκια, που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες αυτές. Είναι αξιαγάπητοι παρείσακτοι, που πασχίζουν να βρουν λίγη αγάπη στον απάνθρωπο κόσμο τους. Η νοσηρή και συνάμα υπέροχη πλοκή του Burton απεικονίζει γλαφυρά την κωμικοτραγική ζωή τους και συνωμοτεί, για να ξυπνήσει τον παρείσακτο, που όλοι κρύβουμε μέσα μας, και να μας κάνει να γελάσουμε ένοχα με την αναπάντεχη σκληρότητα της παιδικής κι εφηβικής ηλικίας.
Οι «Πέντε μελαγχολικές ιστορίες σύγχυσης και γέλιου» είναι ένα έργο για όσους δεν έχουν ξεχάσει ότι κάποτε ήταν κι αυτοί παιδιά.
Συντελεστές της παράστασης
Μαθητές & Μαθήτριες επί σκηνής: Νικηφόρος Γιάμπαστος, Ειρήνη Λάγιου, Γιώργος Λάγιος, Ευτυχία Μπαλαμπανίδου, Γιώργος Τσανακτσίδης.
Σενάριο – Διασκευή –Σκηνοθεσία και Ήχος: Νατάσα Τόλιου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Διαμαντίδου, Νατάσα Τόλιου
Κίνηση – Χορογραφία: Νατάσα Τόλιου, Αφροδίτη Σιώνα
Υπεύθυνη Απογευματινών Δραστηριοτήτων Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης: Δρ Αικατερίνη Κ. Ιωακειμίδου
Σας περιμένουμε όλους!
Εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/5o-uth-festival/
Σχετικοί σύνδεσμοι: https://www.facebook.com/Uthfestival/, https://www.thessalonikiguide.gr/event/festival-efivikon-theatrikon-omadon-thessalonikis/
