Ταξιδεύοντας στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία με το ρομποτάκι Bee-Bot!
Μαρ 11 2026

Με αφορμή τον εορτασμό των 190 χρόνων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο, συνδυάζοντας την ιστορία με την ψηφιακή τεχνολογία.

Μέσα από τη γνωριμία τους με την ιστορική πορεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τα νήπια και τα προνήπια ανακάλυψαν τα έξι Αρσάκεια Σχολεία που κοσμούν την Ελλάδα και την Αλβανία. Με έμπνευση και φαντασία, οι μαθητές έγιναν «μηχανικοί» και «χαρτογράφοι», δημιουργώντας μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη (3D) πίστα για την αγαπημένη μας μέλισσα-ρομπότ, την Bee-Bot.

Τα παιδιά δημιούργησαν έναν μεγάλο χάρτη και τοποθέτησαν πάνω του με ακρίβεια τα 3D ομοιώματα των σχολείων μας, δημιουργώντας, έτσι, μια μοναδική διαδρομή που ενώνει τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα και τα Τίρανα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις πρώτες τους γνώσεις στον προγραμματισμό, καθοδήγησαν την Bee-Bot, που μεταμορφώθηκε σε μαθητή/τρια, να επισκεφθεί κάθε σχολείο, ανακαλύπτοντας την κοινή τους ταυτότητα και τη μεγάλη σχολική Αρσακειακή οικογένεια.

Η δράση αυτή επέτρεψε στα νήπια και τα προνήπιά μας να γιορτάσουν την επέτειο των 190 ετών με έναν τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη.

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να ανακαλύπτουμε και να τιμάμε την ιστορία μας, κοιτάζοντας πάντα προς το μέλλον!