Ενεργοί πολίτες στις εκλογές και .. στα αθλήματα
Οκτ 15 2024

Εκλογές 5μελών και 15μελούς συμβουλίου | Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την  Πέμπτη 3 Οκτωβρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές του Αρσάκειου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου τους. Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 5μελών μαθητικών συμβουλίων των τμημάτων.

Η εκλογική διαδικασία συνδυάστηκε με αθλητικές δραστηριότητες, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν δράσεις αφιερωμένες στην ημέρα Αθλητισμού. Η ημέρα ξεκίνησε για την Α’ λυκείου με περίπατο στην φύση που περιβάλλει το σχολείο μας. Οι μαθητές και μαθήτριες προχώρησαν στο δάσος και θαύμασαν την θέα, ενώ σε επόμενη φάση οι μεγαλύτερες τάξεις απόλαυσαν τη βόλτα στο δάσος.

Από  την τέταρτη ώρα ξεκίνησαν οι πολιτικές διεργασίες: Αρχικά, η μαθητική κοινότητα παρακολούθησε την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης μαθητών/τριών στο χωλ του δεύτερου ορόφου, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στην ολομέλεια. Οι υποψήφιοι/ ες  απευθύνθηκαν στους/στις συμμαθητές/τριές τους με λόγο πρωτότυπο, χιουμοριστικό, νεανικό, για να ζητήσουν την πολύτιμη ψήφο.

Με την ολοκλήρωση των λόγων ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία, που κύλησε ομαλά χάρη στη συνέπεια της εφορευτικής επιτροπής:  Τα μέλη της επιτροπής ορίστηκαν από την μαθητική κοινότητα και, όπως αποδείχθηκε, εκπλήρωσαν επάξια το ρόλο τους. Αφού χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, η κάθε ομάδα πέρασε με την κάλπη της από τα τμήματα που αντιστοιχούσαν στη ζώνη ευθύνης της, για να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Τις τελευταίες ώρες  έγινε με μεγάλη προσοχή η καταμέτρηση των σταυρών από την εφορευτική επιτροπή που είχε στήσει την βάση της στο αμφιθέατρο του λυκείου. Καταγράφηκαν τα αποτελέσματα στο πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής το οποίο υπέγραψαν όλα τα μέλη.

Κατά το διάστημα της καταμέτρησης τα τμήματα των τάξεων μοιράστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο και στα γήπεδα ποδοσφαίρου και βόλεϊ, όπου και έπαιξαν τα αγαπημένα τους αθλήματα υπό την επίβλεψη των καθηγητών/τριών τους ολοκληρώνοντας και την Αθλητική Ημέρα με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό.

Οι καθηγητές/τρια που συντονίσαμε τις μαθητικές εκλογές (Βέργουλα Μαρία-Αμαλία -Οικονομολόγος, Μπούτσικας Στέλιος – Φυσικός, Νεονάκης Αντώνης – Θεολόγος) και η Διευθύντρια θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά για την ωριμότητα αλλά και τη ζωντάνια με την οποία ολοκλήρωσαν τη διαδικασία. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε όλα τα νεοεκλεγμένα μέλη των μαθητικών συμβουλίων αλλά και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την υποδειγματική διεξαγωγή των εκλογών.

Δείτε εδώ τα μαθητικά συμβούλια των τμημάτων και εδώ το 15μελές Συμβούλιο του Σχολείου.