Αποστολή X: εκπαιδεύσου σαν αστροναύτης
Ιούλ 6 2024

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου για την Αειφορία «Myth to Space» το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αποστολή X: εκπαιδεύσου σαν αστροναύτης» που διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), η Διαστημική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKSA) και τα Γραφεία Ευρωπαϊκών Διαστημικών Εκπαιδευτικών Πόρων (ESEROs).

Αναπτυγμένο από διαστημικούς επιστήμονες και επαγγελματίες της γυμναστικής που συνεργάζονται με αστροναύτες και διαστημικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, το Mission X χρησιμοποιεί τον ενθουσιασμό της εξερεύνησης του διαστήματος για να προωθήσει τη μάθηση και την καλλιέργεια των ικανοτήτων STEM και των φυσικών δεξιοτήτων.

Μέσα από διάφορες προκλήσεις, τα παιδιά ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες κερδίζοντας βαθμούς και με αυτόν τον τρόπο βοηθούν τις μασκότ της Αποστολής Χ, τη Luna και τον Leo, να διανύσουν 384.400 χιλιόμετρα – την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη.

Νήπια και προνήπια μέσα από σωματικές δραστηριότητες, αποστολές πρακτικής εξάσκησης με στόχο τη δύναμη, την αντοχή, το συντονισμό, την ισορροπία, τη χωρική αντίληψη, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα βασικά στοιχεία για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας τους στο διάστημα και στη Γη.

Επιπλέον με στόχο την επίτευξη επιστημονικών προκλήσεων, δραστηριοτήτων και ερευνών στην τάξη που επικεντρώνονται σε θέματα STEM, τα παιδιά εξασκήθηκαν στον επιστημονικό συλλογισμό, την κριτική σκέψη, τις δεξιότητες ομαδικής εργασίας.

Σε όλα τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις αποστολές που τους ανατέθηκαν και συνεπώς την εκπαίδευση του αστροναύτη, απονεμήθηκε συγχαρητήριο δίπλωμα και είναι πανέτοιμα να κατακτήσουν το διάστημα κι … ακόμα παραπέρα!