Αλμα Ζωής: Pink Together
Ιούν 9 2024

Συμμετοχή σε μια δράση για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το 1ο Pink Together -Μαζί για την Ελπίδα, τη μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού. To “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008, από γυναίκες που έζησαν την εμπειρία του Kαρκίνου του Μαστού. Η μοναδικότητα του Συλλόγου έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, αλλά και οι εθελόντριές του είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Από το 2008 συντονίζει και υλοποιεί προγράμματα και δράσεις, με πρωταρχικό στόχο τη στήριξη των γυναικών που νοσούν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και την προαγωγή της σπουδαιότητας της πρόληψης και της έγκαιρης Διάγνωσης στον ευρύτερο πληθυσμό. Βασικοί στόχοι του Συλλόγου είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη, η πρόληψη και η παροχή ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων μαστού.

Μία ομάδα από καθηγήτριες και διοικητικές υπαλλήλους του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και παρέστησαν ως εθελόντριες στο Pink Together. Στη δράση αυτή, που περιελάμβανε Πορεία Ελπίδας 3χλμ, εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, εθελοντική αιμοδοσία, δωρεά Μυελού των Οστών, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών & ΚΑΡ.Π.Α, δωρεάν κλινικό έλεγχο και υπέρηχο μαστού και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με τη στήριξη των χορηγών, το πόστο των εθελοντριών ήταν στις θέσεις της ΧΑΝΘ, των tsantakides.gr και του ΙΕΚ Ακμή, όπου βοήθησαν τους μικρούς μας φίλους στις δραστηριότητες τους, έκαναν χαρτοκοπτική και γενικότερα συνέβαλαν όπου παρίστατο ανάγκη.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, ιδιαίτερα τις γυναίκες. Με τη συμμετοχή μας, λοιπόν, στο Pink Together θέλαμε να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στο «Άλμα Ζωής» για το σημαντικότατο έργο που προσφέρει και να τονίσουμε με τη σειρά μας την αναγκαιότητα να κάνουμε οι γυναίκες τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς ο συγκεκριμένος καρκίνος, αν διαγνωστεί έγκαιρα, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ιάσιμος. Ευχαριστούμε το «Άλμα Ζωής» για την ευκαιρία που μας πρόσφερε και ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για την επόμενη δράση, με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας αυτή τη φορά.