Green Planet: Νικητές στο διαγωνισμό της ECO Mascot!
Μαρ 26 2024

Στο πλαίσιο υλοποίησης του eTwinning έργου ‘Green Planet’ στο οποίο συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά το τμήμα Αγγλικών της ΣΤ’ Τάξης της κ. Κατερίνας Κυριακίδου, όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία κλήθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο να δημιουργήσουν μια ECO MASCOT (οικολογική μασκότ) για να αντιπροσωπεύσει το eTwinning έργο. Στο διαγωνισμό αυτό, που ενθουσίασε τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές τους, συμμετείχαν 62 ευρωπαϊκά σχολεία με υπέροχες μασκότ-δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η ψηφιακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσω google forms ανέδειξε στις 6 Μαρτίου 2024 ως νικήτρια τη μασκότ που δημιούργησε το σχολείο μας! Η μασκότ μας έχει το όνομα Oliver που προέρχεται από το ελληνικό όνομα Ολίβιος και πρόκειται για ένα δέντρο, την ελιά που έχει αναλάβει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, να ευαισθητοποιήσει τόσο τη σχολική όσο και την ευρύτερη κοινότητα για τη σημασία της προστασίας του πλανήτη μας.

Την ευρηματική μασκότ του σχολείου μας, εμπνεύστηκε & φιλοτέχνησε ο καθηγητής καλλιτεχνικών κ. Θεόδωρος Σπανός. Μπορείτε να μάθετε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τον Oliver στο infographic που ακολουθεί.

Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε το ψηφιακό βιβλίο με όλες τις μασκότ που δημιούργησαν τα σχολεία συνεργάτες.