Γυμνάζομαι σωστά και διαφορετικά! Διδακτική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο
Νοέ 20 2023

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στo πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και των διδακτικών επισκέψεων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Α.Π.ΘΕκεί έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάζεται και υλοποιείται από εξειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ακόμη πιο πολύπλευρα τις κινητικές και κοινωνικές τους δεξιότητες και να δοκιμάσουν εναλλακτικές μορφές άσκησης μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού.

Ασκήθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες όπως:

-Κωπηλατικό εργόμετρο

-TRX

-Ποδόσφαιρο

-Παιδαγωγικά παιχνίδια

Ευχαριστούμε τους υπευθύνους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη διδακτική μας επίσκεψη.

Τους μαθητές συνόδευσαν η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Φωτεινή Μαυρίδου, ο φιλόλογος Λεωνίδας Κατσικαρίδης, η καθηγήτρια Μαθηματικών Ελένη Μπίκου, η  καθηγήτρια Γερμανικών Χρυσάνθη Αλεξάνδρου και η φιλόλογος Σουζάνα Καρανάσιου.

Μερικές από τις εντυπώσεις των μαθητών μας:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο μου άρεσε ιδιαίτερα η κωπηλατική. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα άσκηση, καθώς δεν την είχα δοκιμάσει ξανά και χάρηκα πολύ που ασκήθηκα με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά.»

Αστέριος Ράπτης

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις που επισκεφτήκαμε ήταν το κωπηλατικό εργόμετρο το οποίο δε το είχα ξανακάνει στο παρελθόν. Ήταν κάτι διαφορετικό από τους τρόπους γυμναστικής που ήξερα και με αυτό γυμνάζεται καλά όλο το σώμα. Επίσης μου άρεσαν πολύ τα TRX.»

Στέργιος Τσιόμπρας

«Δύο πράγματα ήταν αυτά τα οποία με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο. Μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο το κωπηλατικό εργόμετρο, καθώς μόνο με μια άσκηση μπορείς να ενδυναμώσεις όλο σου το σώμα και να αναπτύξεις την αντοχή σου. Ακόμη μου άρεσαν τα TRX τα οποία είχα ξανακάνει αλλά χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω πάλι.»

Αργύρης Σουλιάδης