Τα νιάτα ελπίδα του μέλλοντός μας! – Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Οκτ 29 2023

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης μετέχει πάντα στις μαθητικές παρελάσεις των Εθνικών Εορτών, καθώς τις θεωρεί ένδειξη τιμής προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας. Οι παρελάσεις εκφράζουν μια πραγματικότητα: η πειθαρχία, ο κοινωνικός συντονισμός και η τάξη (αξίες αυτονόητες και στη διαδικασία της παιδείας) αποτελούν αξίες (μαζί με άλλες) που ήταν απαραίτητες για το έπος του’40, αλλά και για όποια μελλοντική ανάγκη. Και αν μια προάσπιση της εθνικής ελευθερίας και της αξιοπρέπειας φαντάζει ίσως μακρινή, η επίτευξη σημερινών κοινωνικών στόχων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, προϋποθέτουν τον κοινωνικό συντονισμό, την πειθαρχία και την τάξη. 

Σ’ αυτό το πνεύμα λάβαμε μέρος με ενθουσιασμό και φρόνημα στην παρέλαση του Δήμου Πυλαίας- Πανοράματος που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στο Πανόραμα. Οι δύο ουλαμοί, κοριτσιών και αγοριών, του Σχολείου μας παρήλασαν με χαμόγελο σε άψογο σχηματισμό που προετοίμασαν ο Βασίλης Μαθάς, γυμναστής, και η Φωτεινή Μαυρίδου, γυμνάστρια. Μπράβο σας, παιδιά!

Στην μαθητική παρέλαση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 στην οδό Τσιμισκή, καθώς και στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, το Αρσάκειο Λύκειο συμμετείχε με την σημαιοφόρο Αναστασία Τσίτου που επάξια εκπροσώπησε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της στον   φετινό  εορτασμό.