Δανεισμός βιβλίου Νο 2, με την τυπολογία μιας βιβλιοθήκης
Απρ 13 2022

Η υλοποίηση του σχεδίου Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» εξελίσσεται με τον 2ο δανεισμό των παιδιών.

Αυτή τη φορά στα εξώφυλλα των βιβλίων έχει προστεθεί το φακελάκι και η κάρτα με τα στοιχεία ταυτότητας κάθε βιβλίου, όλα με το σήμα κατατεθέν του Νηπιαγωγείου μας.

Κάρτες όμως αποκτούν και όλα τα μέλη της αρσακειακής κοινότητας του Νηπιαγωγείου της Θεσσαλονίκης. Είναι οι ατομικές δανειστικές κάρτες, οι οποίες σχεδιάζονται με τρόπο που επιτρέπει την εύκολη χρήση από κάθε παιδί και προβάλουν τις κεντρικές ιδέες του σχεδίου δράσης, τον δανεισμό και τη φιλαναγνωσία. Επιπλέον έχει προβλεφθεί χώρος ανάπτυξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας κάθε παιδιού εν είδει προσωπικής υπογραφής.

Πριν τα βιβλία μπουν στις ειδικές τσάντες αφιερώσαμε αρκετό χρόνο με τα παιδιά στους όρους και τους κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε βιβλιοθήκη, άρα και στη δική μας, και πρέπει να τους θυμούνται κάθε φορά που θα ανοίγουν το βιβλίο της βιβλιοθήκης στο σπίτι τους.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου όλα τα παιδιά έφυγαν για το σπίτι τους κρατώντας το βιβλίο που διάλεξαν με τα χέρια τους ανυπομονώντας να το «διαβάσουν» και να ταξιδέψουν στον κόσμο του. Κοιτώντας τους κανείς καταλάβαινε από το βλέμμα τους όχι μόνο τον ενθουσιασμό τους, αλλά και την ικανοποίηση που αν εκφραζόταν με λέξεις θα έλεγε: «τώρα ξέρουμε και μπορούμε».