1 2 3 πάμε, τη Δανειστική Βιβλιοθήκη ξεκινάμε!
Μαρ 15 2022

Διαδραστική Γιορτή η 25η Μαρτίου

Το Σχέδιο Δράσης «Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται» έλαβε υπόσταση και οι μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης δανείστηκαν το πρώτο τους βιβλίο σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου. Η θεματολογία των βιβλίων αντλήθηκε από την Επανάσταση και τους Ήρωες του 1821.   

Την ενσωμάτωση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο πλαίσιο των δράσεων για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» αποφάσισε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο καθώς θεώρησε ότι αυτό ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μυήσει τους μικρούς μαθητές στην αναζήτηση πηγών από βιβλία με σκοπό να μάθει την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης στην προκειμένη περίπτωση.  

Ας σημειωθεί ότι η νεαρή «βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου» εξοπλίστηκε με επιπλέον βιβλία για το 1821 που αγοράστηκαν για την υποστήριξη του δανεισμού.    

Τα παιδιά ξεφύλλισαν και περιεργάστηκαν τα προτεινόμενα βιβλία, παρατήρησαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μορφής τους, προσπάθησαν να διαβάσουν τους τίτλους με τα μεγάλα γράμματα, ξεχώρισαν στοιχεία που τους άρεσαν, όπως τα χρώματα και η εικονογράφηση, το μέγεθος και τέλος  τα χώρισαν σε ομάδες.   

Στη συνέχεια κάθε παιδί δανείστηκε ένα βιβλίο προκειμένου να το «διαβάσει» και να επιλέξει έναν τρόπο παρουσίασής του στη Διαδραστική Γιορτή για την 25η Μαρτίου, όπου γονείς και μεγαλύτερα αδέρφια θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθούν, αλλά και να συμμετέχουν αν το επιθυμούν.  

Τα βιβλία τοποθετήθηκαν στις ειδικές δανειστικές τσάντες και φορτώθηκαν στις πλάτες των περήφανων αναγνωστών στο δρόμο για το σπίτι.   

Η διαδικασία κίνησε την περιέργεια των παιδιών, τα προβλημάτισε και τα χαροποίησε ταυτόχρονα.   

Η προώθηση του βιβλίου στα παιδιά του νηπιαγωγείου μας ως βασικό μέσο γνώσης, σκέψης και πολυεπίπεδης εμπειρίας μέσω του Σχεδίου Δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» ξεκίνησε και θα ακολουθήσουν πολλές ανάλογες δράσεις.  

Καλό διάβασμα μικροί μας βιβλιοφάγοι!