Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου μέσα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας
Μαρ 23 2022

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου γιορτάσαμε τη φετινή χρονιά στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης με έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερο διαδραστικό τρόπο την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022!

Η γιορτή ενσωματώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης «Μια βιβλιοθήκη γεννιέται» και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να δανειστούν ιστορικά βιβλία για παιδιά και να μυηθούν στην αναζήτηση πηγών από αυτά. Στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του 1821 και να προσελκύσουμε τα παιδιά στην περιπέτεια της επανάστασης.

Κάθε παιδί «διάβασε» το βιβλίο που δανείστηκε και επίλεξε έναν τρόπο παρουσίασής του στη Διαδραστική Γιορτή με τη σύμπραξη από τους γονείς και τα αδέλφια του. Στη σκηνή ανέβηκαν ήρωες και ηρωίδες, σημαντικά πρόσωπα του 1821, ντυμένοι με τα ανάλογα ρούχα, και μας μίλησαν για τη ζωή τους, το έργο τους, τη συμβολή τους στον αγώνα αλλά και την εποχή τους και τον τρόπο που μεγάλωσαν.

Όλα τα βιβλία προσεγγίστηκαν με δημιουργικότητα και φαντασία και η παρουσίαση τους από τα συμμετέχοντα μέλη έγινε με τρόπο που υποστήριζε τη βιωματική αλληλεπίδραση.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από τραγούδια της Επανάστασης καθώς και χοροκινήσεις με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, που φυσικά ενθουσίασαν το κοινό.

Τα βιβλία ως πηγή γνώσης μας ωφελούν και, όταν συνδυάζονται και με δράση αναπτύσσουν τις ικανότητες, τις στάσεις και τις δεξιότητες που μας προετοιμάζουν να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί στον δρόμο μας.