Κειμήλια αγώνων
Μαρ 8 2022

στο Πολεμικό Μουσείο η διδακτική επίσκεψη της Β΄τάξης

Την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2022, η Β Τάξη του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης,  στο πλαίσιο των επετείων της Επανάστασης του 1821 και της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, πραγματοποίησε την 2η Διδακτική Επίσκεψη του σχολικού έτους στο Πολεμικό Μουσείο της πόλης.

Το Πολεμικό Μουσείο φιλοξενεί στις συλλογές του περισσότερα από 10.000 κειμήλια που σχετίζονται με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος.

Οι μαθητές είδαν -με την καθοδήγηση των υπεύθυνων αξιωματικών και στρατιωτών του Μουσείου- στρατιωτικές στολές, όπλα εποχής, φωτογραφίες, χάρτες, πίνακες ζωγραφικής και παράσημα.

Το ενδιαφέρον προκάλεσαν οι πρωτότυπες επιστολές των αγωνιστών του 1821, καθώς και η προκήρυξη της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία με την υπογραφή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Για τη δημιουργία της συλλογής χρειάστηκε έρευνα 40 χρόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν η κ. Ιφιγένεια Αναγνώστου, η κ. Σταυρούλα Βαλταδώρου, η κ. Στέλλα Εμίνογλου, η κ. Άννα Οικονόμου και ο κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος.