Υποστηρικτές του περιβάλλοντος, Συνεργασία με εκπροσώπους της Χ.Α.Ν.Θ. και της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ
Ιούν 6 2021

Κορύφωση των δράσεων του προγράμματός μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση της φύσης που περιβάλλει το Σχολείο μας ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάστηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο υποδέχτηκε στην αυλή του, εκπροσώπους της Χ.Α.Ν.Θ., την κ. Γιούλη Βροχίδου, Μέλος Δ.Σ. Χ.Α.Ν.Θ. και Πρόεδρο της Επιτροπής Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς και την κ. Αρίστη Τζώνη, Διευθύντρια Τομέα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς, και τον εκπρόσωπο της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, κ. Μιχάλη Τόκα, Μηχανικό Προστασίας Περιβάλλοντος του εργοστασίου, οι οποίοι στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης “έχεις τη φύση στο χέρι σου”* όχι μόνο πρόσφεραν σε κάθε παιδί ένα πανέμορφο ανθισμένο φυτό, αλλά πήραν στα χέρια τους και τα εργαλεία του κήπου για να φυτέψουν μαζί με τα παιδιά τα λουλούδια στα παρτέρια του Νηπιαγωγείου!

Η όλη δράση ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, καθώς, σύμφωνα με την κεντρική της ιδέα, η “φύση” βρέθηκε κυριολεκτικά στα χέρια των παιδιών και μάλιστα απέκτησε και όνομα, αφού κάθε παιδί βάζοντας στο χώμα το φυτό, τού έδινε το όνομά του! Οι νέοι μαθητευόμενοι υποστηρικτές του περιβάλλοντος επιβραβεύτηκαν με πολύ καλά λόγια από τους επισκέπτες για την προσπάθεια που ξεκίνησαν στο σχολείο τους και αυτό ελπίζουμε ότι θα διαμορφώσει και τη θετική μελλοντική τους στάση.

Αλλά και για τους εκπροσώπους της Χ.Α.Ν.Θ. και της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, η έκπληξη ήταν μεγάλη, καθώς ίσως για πρώτη φορά τους ζητήθηκε να συμβάλουν στην υλοποίηση της ιδέας τους, δηλαδή να σκάψουν και να φυτέψουν οι ίδιοι μαζί με τα παιδιά τα άνθη.

Μέσω της Συντονίστριάς τους, κ. Αικ. Ιωακειμίδου, τα Αρσάκεια Σχολεία πρόσφεραν σε αντάλλαγμα της ευγενικής πρωτοβουλίας, στους διοργανωτές της ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ τα παιδιά κέρασαν σε όλους τους επισκέπτες έναν δροσερό χυμό.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη δυναμική μας συμμετοχή σε μια τόσο σημαντική δράση!

*Η συγκεκριμένη δράση έχει καταγραφεί στο παγκόσμιο καλεντάρι εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΗΕ Join#GenerationRestoration.