Κηπουροί στον Αμπελώνα του Νηπιαγωγείου μας
Ιούν 5 2021

Σε συνέχεια των δράσεων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος για το περιβάλλον και την αξιοποίηση της φύσης που περιβάλλει το Σχολείο μας, οι μαθητές μας μεταμορφώθηκαν σε «εκκολαπτόμενους» κηπουρούς.

Πήραν τα εργαλεία κήπου τους, σκαλιστήρια, φτυαράκια, τσουγκράνες και ποτιστήρια και επιδόθηκαν σε αγροτικές εργασίες. Ανέλαβαν τον καλλωπισμό του αμπελώνα του Νηπιαγωγείου, που εδώ και εννιά χρόνια κοσμεί την αυλή μας και αποτελεί κέντρο βιωματικής μάθησης μέσω του παιχνιδιού και των αισθήσεων.

Αφού αναρωτήθηκαν, λοιπόν, και συζήτησαν για τις ανάγκες που έχουν προκύψει προκειμένου να αναπτυχθούν καλύτερα τα κλήματα, τα παιδιά αποφάσισαν ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα άγρια χόρτα-ζιζάνια γύρω από τις ρίζες και ότι το χώμα χρειάζεται σκάλισμα για να αναζωογονηθεί, ώστε να «αναπνεύσουν» τα φυτά και να παραμείνουν υγιή και όμορφα. Τα εργαλεία πήραν φωτιά και η κηπουρική ολοκληρώθηκε με το απαραίτητο πάντα πότισμα. Τα ποτιστήρια γέμισαν νερό και τα αμπέλια δροσίστηκαν για τα καλά!

Τα παιδιά χάρηκαν την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον αλλά και ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία και τη φροντίδα που αυτό χρειάζεται!

Επιθυμία όλων πια να ασχοληθούν και επαγγελματικά με την κηπουρική και να γίνουν γεωπόνοι, κηπουροί αλλά και αρχιτέκτονες κήπων!