Ταξιδιωτικός οδηγός: Αμβροσία, ένα μαγευτικό ελληνικό νησί
Ιούν 1 2021

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές της Α΄ τάξης των τμημάτων Γαλλικών του Σχολείου μας συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021. Αψηφώντας τις δυσκολίες και τα απρόβλεπτα της φετινής χρονιάς, πήραν μέρος στον διαγωνισμό που είχε ως θέμα: «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων, ένας ασυνήθιστος οδηγός εξερεύνησης της μυστικής μας Ελλάδας».

Οι μαθητές κλήθηκαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου εικονικού τουριστικού οδηγού [GUIDE D’ AMVROSIA] στη γαλλική γλώσσα, που να αφορά ένα φανταστικό ελληνικό νησί. Μέσα από την ιδιαίτερα πρωτοποριακή ιδέα δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά στη γαλλική γλώσσα, συνδυάζοντας την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και κουλτούρα με τη γλωσσική ενδυνάμωση.

Στόχος του τουριστικού οδηγού ήταν να προσελκύσει τους Γάλλους να ανακαλύψουν τις ελληνικές ομορφιές, αντλώντας πληροφορίες που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να βρει σε ένα κοινότοπο τουριστικό οδηγό. Ο αναγνώστης παρασύρεται σε ένα υπέροχο ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης της ελληνικής κουλτούρας με έναν μαγικό και συνάμα άμεσο τρόπο. Έτσι, η γαλλική γλώσσα παραμένει ζωντανή και εντάσσεται στην καθημερινότητα των μαθητών.  Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!

Για την υλοποίηση και την οργάνωση της δράσης συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες Γαλλικών Ιουλία Γάτσου, Χριστίνα Καλπακίδου και Σοφία Καρασάββα.