Δευτέρα 21-12-20: «Ημέρα Σταδιοδρομίας» και συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κοινωνικοί Μέντορες» του 1ου ΚΕΣΥ Θεσσαλονίκης
Δεκ 18 2020

Καθώς ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ σχολείου, σπουδών και εργασίας, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Κοινωνικοί Μέντορες» που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το 1ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Α΄ Θεσσαλονίκης.

Καταξιωμένοι άνθρωποι με επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική πορεία συμμετέχουν σε δωμάτιο τηλεδιάσκεψης και παρουσιάζουν στους μαθητές την πορεία της προσωπικής και επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, τους σκοπούς, τα κίνητρα και τους τρόπους επίτευξής τους, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καριέρας τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τις επιτυχίες ή και τις αποτυχίες που βίωσαν στη διαδρομή τους. Με την πρωτοβουλία αυτή γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν τα παιδιά για διάφορα επαγγέλματα, ώστε να είναι σε θέση στο μέλλον να πάρουν εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις με τρόπο υπεύθυνο, οργανωμένο και συστηματικό.

Η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, την 7η και την 8η διδακτική ώρα (13:25–14:50). Οι μαθητές κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, ανάλογα με τις επιλογές τους, θα συνδεθούν σε εικονική αίθουσα, της οποία η διεύθυνση θα σταλεί σε επόμενο προσωποποιημένο μήνυμα ανάλογα με την επιλογή τους. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Κοινωνικό Μέντορα που επέλεξαν και να συζητήσουν μαζί του για την επίλυση αποριών.

Την ευθύνη για την οργάνωση της εκδήλωσης έχουν η υποδιευθύντρια και φιλόλογος Μαρία Φωτίου και η  οικονομολόγος Στέλλα Σαρμή.