Ολοκλήρωση επιμορφωτικών τηλεκπαιδεύσεων για την ευρωπαϊκή δράση eTwinning για το 2019-2020 (eTwinning Ambassadors)
Δεκ 19 2020

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τηλεκπαιδεύσεων / διαδικτυακών σεμιναρίων για την ευρωπαϊκή δράση eTwinning, η οποία διοργανώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning σε συνεργασία με τους Πρεσβευτές eTwinning (eTwinning Ambassadors) για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στο πλαίσιο αυτό, η καθηγήτρια Αγγλικών του Σχολείου μας και πρέσβειρα eTwinning Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Κυριακίδου σε συνεργασία με την πρέσβειρα eTwinning Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Τριανταφυλλιά Σύβακα, πραγματοποίησαν πέντε τηλεκπαιδεύσεις για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στη δράση αυτή. Προτεραιότητα για τη συμμετοχή στα διαδικτυακά σεμινάρια δόθηκε σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των περιοχών ευθύνης των πρεσβευτών, ωστόσο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων και άλλων περιοχών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκαν οι εξής τηλεκπαιδεύσεις:

  • 29/10/2020 «eTwinning – Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης»  (για   εκπαιδευτικούς μη εγγεγραμμένους στο eTwinning)
  • 5/11/2020 «Παρουσίαση του eTwinning Live» (για αρχάριους και προχωρημένους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς στο eTwinning)
  • 12/11/2020 «Γνωριμία με το νέο Twinspace» (για προχωρημένους εκπαιδευτικούς στο eTwinning)
  • 19/11/2020 «Πώς να αποκτήσετε την ετικέτα  eTwinning School Label» (για προχωρημένους εκπαιδευτικούς στο eTwinning που θέλουν να αιτηθούν για το σχολείο τους την ‘Eτικέτα Σχολείου eTwinning’)
  • 5/12/2020 «Γνωριμία με το νέο Twinspace για τους Teachers for Europe» (για προχωρημένους εκπαιδευτικούς στο eTwinning που ανήκουν στη δράση T4E)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία τηλεκπαίδευση αφορούσε στην εκπαίδευση κλειστής ομάδας εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην δράση Teachers for Europe και στόχο είχε όχι μόνον την ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας Twinspace, αλλά και τη δικτύωση των Τ4Ε και την εύρεση συνεργατών για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 “Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture” (https://www.teachers4europe.eu/el/).