Μίλα τώρα!
Απρ 23 2020

Αντί-δραση σε κάθε μορφή βίας

Η Ομάδα Δράσης του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης κατά της Βίας, των Διακρίσεων και του Σχολικού Εκφοβισμού για ακόμα μία χρονιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και έλαβε μέρος στην καμπάνια  «Μίλα τώρα». Πρόκειται για μία εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των μαθητών σε θέματα ενδοσχολικής βίας, ώστε να μη μένουν θύματα ή παθητικοί θεατές, αλλά να αποκαλύπτουν τα περιστατικά bullying όχι μόνο αν τα υφίστανται οι ίδιοι αλλά κι αν υποπίπτουν στην αντίληψή τους.

Με αφορμή, λοιπόν, την 6η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, τα μέλη της Ομάδας συγκεντρώθηκαν για τη μηνιαία τους συνάντηση και δημιούργησαν μία σειρά από πρωτότυπα εικαστικά έργα, τα οποία και εκτέθηκαν στον χώρο του Σχολείου, με σκοπό την αφύπνιση των συμμαθητών τους στο ζήτημα της ενδοσχολικής βίας. Τα έργα αυτά στάλθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και συμπεριλήφθηκαν στις δράσεις των σχολείων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.milatora.gr. Ανάμεσά τους η δράση του Σχολείου μας: εδώ

Μπορεί να απέχουμε τώρα από το σχολείο λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, η δράση της Ομάδας μας να έχει ανασταλεί και το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού να έχει εκλείψει προσωρινά. Πολύ μας λυπεί, όμως, το γεγονός ότι η βία έχει μεταφερθεί στον χώρο του σπιτιού και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας συνεχώς αυξάνονται εξαιτίας του εγκλεισμού. Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας και όλοι πρέπει να την αποκαλύπτουμε και να την καταπολεμάμε. «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» είναι, επομένως, το μήνυμα της Ομάδας μας σε όποιον βιώνει ή αντιλαμβάνεται περιστατικά βίας!

Σε περίπτωση ανάγκης: γραμμή SOS 15900 της
Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων