Παρακολούθηση Μουσικής Παράστασης “Jazz for kids: η ιστορία ενός ρυθμού”
Ιούν 3 2019

Την εκπαιδευτική παιδική μουσική θεατρική παράσταση “Jazz for kids: Η ιστορία ενός ρυθμού’’ παρακολούθησαν τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Η παράσταση ανέβηκε από το «Πολιτιστικό Πάρκο» και παρουσιάστηκε για το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Αμαλία.

Μέσα από ένα μεγάλο μαγικό ταξίδι στο χρόνο η γιαγιά Jazz αφηγήθηκε την ιστορία της: μια φορά και ένα καιρό στην Αφρική ήταν ένα μικρό παιδί, που το έλεγαν Τραγούδι και είχε για φίλες τις όμορφες νεράιδες τις Νότες. Αιώνες τώρα μέσα από τα ταμ-ταμ και τις νότες του Τραγουδιού, ημέρευαν οι άνθρωποι και τα άγρια θηρία, με τη μαγική βοήθεια, βέβαια και του μάγου Ρυθμού.

Το “Jazz for kids” ήταν μία παράσταση για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πολυπολιτισμικότητα μέσα από την μουσική, το χορό και τη ζωγραφική. Με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς ταξίδεψε τα παιδιά στις μελωδίες, το ρυθμό και σε όλη την ιστορία της Jazz φέρνοντάς τα σε επαφή με την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων που κρύβει μέσα της.

Στόχος της παράστασης ήταν μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η μουσική και η ζωγραφική είναι παγκόσμιες γλώσσες και ότι ο πολιτισμός δεν έχει χώρα και χρώμα. Είναι μια παιδική ματιά πάνω στη ζωή, μια αυθεντική και δημιουργική ελευθερία χωρίς όρια και σύνορα.