Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου»
Μαρ 23 2019

Την σπουδαία θεατρική παράσταση «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019. Η παράσταση παρουσίασε στη σκηνή το ομώνυμο αριστούργημα της Άλκης Ζέη και ανέβηκε από την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο Βασιλικό Θέατρο.

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών χρόνων όλων ζωντάνεψε στη σκηνή και μετέφερε τα παιδιά στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Το έργο παρόλο που παραπέμπει στη φρίκη του πολέμου και της κατοχής στην Αθήνα, δεν περιορίζεται σε αυτήν, την υπερβαίνει και αποκτά μια οικουμενική διάσταση για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Το έργο θυμίζει σε όλους ότι σε δύσκολες εποχές, όπου κυριαρχούν οι ιδέες και οι αξίες, μπορούμε να ενθουσιαζόμαστε για «τα μικρά» του τόπου μας.