Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων
Μαρ 23 2019

Στην 5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων συμμετείχε με χαρά και ενθουσιασμό για πρώτη φορά η χορωδία του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων Γυμνασίου-Λυκείου και του Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 250 συνολικά μαθητών και μαθητριών από σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης ήταν ο ποιητής, πεζογράφος, και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι που μας πέρασε.  Τα νήπια και τα προνήπια, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να τον «γνωρίσουν», να μάθουν για τη ζωή του και να ακούσουν κάποιους από τους πιο γνωστούς και πολυτραγουδισμένους στίχους του, μέσα από τις μοναδικές μουσικές μελωδίες που τους έχουν συνοδέψει.

Στην εκδήλωση, η χορωδία του Νηπιαγωγείου, στην οποία συμμετέχουν ανεξαιρέτως όλα τα παιδιά που φοιτούν φέτος στο Νηπιαγωγείο, τραγούδησε με κέφι και χαμόγελο  τα «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» και «Θεσσαλονίκη μου, αρχόντισσα παλιά», ενώ έκλεψε την παράσταση τραγουδώντας και χορεύοντας το «Άλλος για Χίο τράβηξε», κερδίζοντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα της βραδιάς!

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Αρσάκεια Σχολεία-Ανοιχτά Σχολεία», που κορυφώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου, όπου το Σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται παιδιά και γονείς σε μια διήμερη ανοιχτή πολιτιστική συνάντηση.

Η παρουσία όλων των νηπίων, των προνηπίων και των οικογενειών τους στην 5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων ήταν τιμή και χαρά για τα ίδια τα παιδιά και για το Σχολείο.